2014-10-19 08:01:35
Φωτογραφία για Περιμένοντας το Barbaros
Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τις επαφές του Προέδρου στο Μιλάνο και τις διεθνείς αντιδράσεις στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Η Λευκωσία συνεχίζει να εργάζεται για αποτροπή των τουρκικών προθέσεων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ τόνισε ότι μέσα από τις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στο Μιλάνο με ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων χωρών  καταδεικνύεται ότι οι τουρκικές ενέργειες έχουν προκαλέσει την αντίδραση σημαντικού αριθμού κρατών.

Ευελπιστούμε, είπε, ότι η Τουρκία δεν θα κλιμακώσει τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπέδειξε ωστόσο, ότι σε περίπτωση κατα την οποία η Αγκυρα, ενεργοποιήσει την οδηγία προς ναυτιλομένους, τότε η Κύπρος θα προχωρήσει σε κλιμάκωση της αντίδρασής της.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ

Αναφερόμενος στην συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδιας και την αναφορά Πούτιν ότι είναι απαράδεκτη η τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κύριος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι ουδέποτε η Λευκωσία είχε αμφιβολία για την στάση αρχών της Ρωσίας, με την οποία διατηρεί άριστ ες σχέσεις.


Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διεργασία σε διπλωματικό επίπεδο για ολοκλήρωση κάποιων συμφωνιών, ώστε, όταν πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα,  να υπογραφούν.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το εθνικό συμβούλιο συνέρχεται τη Δευτέρα σε ολοήμερη συνεδρία για συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στο κυπριακό, όπως διαμορφώνονται και από τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, στη συνεδρία θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας και θα καθορισθούν τα επόμενα βήματα.

Πρόκειται, είπε, για ιδιαιτέρως σημαντική συνεδρία και αναμένουμε ότι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για το πώς προχωρούμε στο κυπριακό.
Newzup 
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ