2014-10-19 09:20:38
Φωτογραφία για Πάτρα: Στ’ αζήτητα δεκάδες διαμερίσματα κοντά στο ΤΕΙ
Άνευ προηγουμένου είναι φέτος η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή του ΤΕΙ της Πάτρας. Όπως πληροφορείται το thebest δεκάδες γκαρσονιέρες και δυάρια παραμένουν ανοίκιαστα υποχρεώνοντας τους κατόχους τους να πληρώνουν μόνο τους δυσβάστακτους φόρους και τα χαράτσια χωρίς παράλληλα να εσοδεύουν.

Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι δύσκολα για τους ιδιοκτήτες καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε ακίνητα θεωρώντας δεδομένη την απόσβεσή της σε μια περιοχή όπου παραδοσιακά διαμένουν πάρα πολλοί σπουδαστές.

Όμως το ρεπορτάζ δείχνει ότι πλέον τα δεδομένα άλλαξαν άρδην με αποτέλεσμα αρκετά διαμερίσματα να μένουν στ’ αζήτητα. Η περιοχή γύρω από τα ΤΕΙ είναι γεμάτη με «ενοικιάζεται», χωρίς όμως ανταπόκριση.

Όπως φαίνεται οι σπουδαστές από άλλες πόλεις δεν κλείνουν σπίτια επιζητώντας μια μεταγραφή, άλλοι, όπου είναι εφικτό, έρχονται στην Πάτρα μόνο για να δίνουν μαθήματα, ενώ πολλοί επιλέγουν την συγκατοίκηση για να αποφεύγουν τα πάγια έξοδα.

Παρά ταύτα πάντως, σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι τιμές δεν έχουν πέσει όπως συνέβη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αντιθέτως στην Πάτρα τα ενοίκια ενισχύθηκαν κατά 13%, με τις γκαρσονιέρες να ξεκινούν περίπου από 160 ευρώ και να φθάνουν μέχρι και 220 ευρώ το μήνα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ