2014-10-20 13:09:25
Φωτογραφία για Συνεχίζεται το καλοκαιράκι έως την Τετάρτη
Η βαθμιαία εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στην ανατολική και βόρεια χώρα και η πρωινή ψύχρα, είναι τα κυριότερα στοιχεία του καιρού για τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και ασθενείς άνεμοι. Το πρωί θα επικρατούν τοπικές ομίχλες, ψύχρα και στη Δυτική Μακεδονία κρύο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει έως τους 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μικρής έντασης αρχικά θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα φθάσουν στο Ιόνιο τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το πρωί στους 12 και στα ημιορεινά και ορεινά στους 8 βαθμούς και το μεσημέρι στους 22 με 24.

Στην Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός. Το πρωί θα επικρατεί ψύχρα και το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φθάσει στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου
. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, αρχικά στα 6 με 7 και στη συνέχεια στα 4 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς στα βόρεια και έως τους 26 στα νότια. Στα Δωδεκάνησα προβλέπεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι στα 5 με 6 και στο Καρπάθιο στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται ηλιοφάνεια και βοριάδες, που τοπικά θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18 έως τους 22 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται αίθριος καιρός και βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα το πρωί θα δείξουν τους 12 και το μεσημέρι τους 23 βαθμούς. Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες θα επικρατεί τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ψύχρα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 23 στα βόρεια και τους 24 με 25 στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς και της Εύβοιας θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι ισχυροί. Η θερμοκρασία το πρωί θα φθάσει τους 15 και το μεσημέρι τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και πολλή ηλιοφάνεια, ενώ θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ