2014-10-21 19:06:22
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη
Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας από την ερχόμενη Τετάρτη ως και τα τέλη Οκτωβρίου, με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά και πιθανότατα και ημιορεινά τμήματα.

Αρχικά ο καιρός τη Τετάρτη θα επιδεινωθεί στο Ιόνιο πέλαγος, στη Κρήτη, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, στη δυτική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες.

Τη Πέμπτη ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο το μεσημέρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Χιόνια θα πέσουν στη Μακεδονία και την Ήπειρο, σε υψόμετρο άνω των 900-1000 περίπου μέτρων, πρόσκαιρα ίσως και λίγο χαμηλότερα.

Η θερμοκρασία από τη Πέμπτη θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε όλη τη χώρα, γι' αυτό βάλτε πετρέλαιο και βγάλτε τα ζεστά σας ρούχα.

Νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει την Ελλάδα και τη Παρασκευή, με νέες σφοδρές καταιγίδες, χαλάζι και έντονες βροχές, αυτή τη φορά στο νότιο Ιόνιο, στη Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στη Κρήτη, στο ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.


Στη Θράκη, το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα είναι ακραία, γι' αυτό δείξτε μεγάλη προσοχή.

Όσον αφορά τα χιόνια, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα περιορίζουν μόνο στα ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1200-1300 περίπου μέτρων, καθώς τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού ανέβασαν λίγο τις θερμοκρασίες, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να μειώσουν και πάλι τη θερμοκρασία και έτσι τα χιόνια να πέσουν ακόμα χαμηλότερα.Χρόνια έχουν να εμφανιστούν 2 τόσο ισχυρές κακοκαιρίες, η μία πίσω από την άλλη στην Ελλάδα, οι οποίες θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Δείξτε προσοχή κυρίως τη Πέμπτη και τη Παρασκευή.

Τέλος, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με πτώση της θερμοκρασίας, θα κυλίσει ο καιρός μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου.

Πηγή: στοιχεία απο greek-weather.org
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ