2014-10-21 20:18:19
Φωτογραφία για Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (PHOTOS)
Διαβάστε τι δήλωσαν ο προπονητής της ομάδας μας, κ. Μίτσελ και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ μία μέρα πριν από το μεγάλο ματς με την Γιουβέντους.

Κ. ΜΙΤΣΕΛ

Στην αρχή των δηλώσεών του ο Τσόρι είπε ότι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να έχει μία μίξη των στοιχείων που είχε με την Μάλμε και την Ατλέτικο. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει και επίσης θα λύσετε την απορία στον Τσόρι, αν θα ξεκινήσει στο παιχνίδι;

«Θα ξεκινήσω από το τελευταίο. Θα παίξει και το γνωρίζει και ο ίδιος. Και επίσης περιμένουμε ότι θα είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς, όπως είναι πάντα. Όπως το αποφασίζει πάντα να το κάνει. Κι όπως γνωρίζουμε, στα παιχνίδια του UEFA Champions League, είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα μας. Σε σχέση με το πρώτο ερώτημα, πιστεύω και νιώθω ότι σε αυτή τη διοργάνωση βρισκόμαστε σε κάτι ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Φυσιολογικά ξέρουμε να παίζουμε καλά σε τέτοιου είδους παιχνίδια κι όπως έχουμε δείξει, όχι μόνο στο ματς απέναντι στην Ατλέτικο, αλλά και πέρσι, αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίζουμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο
. Απέναντι στην Μάλμε παίξαμε σε υψηλό επίπεδο, όμως, κάναμε πολλά λάθη και στις δύο περιοχές. Πέρσι κάναμε ένα παρόμοιο παιχνίδι στην Λισσαβώνα και παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν καλό για εμάς. Γι’ αυτό λοιπόν βρισκόμαστε ανάμεσα σε αυτά τα ματς και είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίσουμε αν θα βρεθούμε σε υψηλό επίπεδο ή θα έχουμε ελεύθερο το ύψος του επιπέδου μας και να μπούμε σε περιπέτειες, όπως κάναμε στο παιχνίδι με την Μάλμε. Θα θέλουμε να επαναλάβουμε όπως κάνουμε πάντα, το λογικό, ότι σεβόμαστε τον αντίπαλο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για επίπεδο σαν την Γιουβέντους. Όμως κι εμείς θα αποφασίσουμε τον δρόμο μας. Βλέπουμε πως ο κόσμος μιλάει καλά για το ποδόσφαιρό μας και την έδρα μας. Και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος μιλάει πολύ καλά για εμάς. Μακάρι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Πριν από το ματς να μιλάμε για την ατμόσφαιρα του γηπέδου μας και μετά το παιχνίδι να μιλάμε για το καλό ποδόσφαιρο που έχουμε δείξει».

Σας ανησυχεί ότι η ομάδα σας δέχεται πιο εύκολα γκολ σε σχέση με πέρσι; Και επίσης θα θέλαμε να κάνετε ένα σχόλιο για τον Μποτία, γιατί τον τελευταίο καιρό έχει συσσωρευτεί αρνητική κριτική προς το πρόσωπό του.

«Σε σχέση με πέρσι έχουμε δεχτεί τον ίδιο αριθμό γκολ στο UEFA Champions League. Τέσσερα! Πέρσι είχαμε δεχτεί τέσσερα γκολ από την Παρί και μετά βάλαμε εμείς τρία γκολ στις Βρυξέλλες. Είχαμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό. Ποτέ δεν μου αρέσει να σχολιάζω την απόδοση μεμονωμένα ενός παίκτη, αλλά την απόδοση όλης της ομάδας. Έτσι όπως τα λέτε είναι λες και τα γκολ τα δέχεται μόνος του ο Μποτία. Τα δέχεται όλη η ομάδα. Επομένως σε κάθε περίπτωση η ευθύνη είναι του προπονητή για την επιλογή των παικτών. Την ημέρα που παίξαμε με την Ατλέτικο, ο Μποτία βρέθηκε σε υψηλό επίπεδο όπως και όλη η ομάδα και για αυτό τον λόγο δεν μου έγινε καμία ερώτηση για τον Μποτία. Αν αυτό που προσπαθείτε είναι να μιλήσω αρνητικά για τους παίκτες μου, μην το κάνετε. Ποτέ δεν θα μιλήσω αρνητικά για τους παίκτες μου. Για τον Μποτία ή για άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει άσχημα, δεν σχολιάζω ποτέ. Για αυτό μην με ρωτάτε για αυτό».

Κύριε Μίτσελ, στην Ιταλία συζητάνε πιο πολύ για την ατμόσφαιρα παρά για την ομάδα. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Ολυμπιακός;

«Τώρα σε δύο ώρες θα είναι ο κ. Αλέγκρι. Πιστεύω ότι ο ίδιος θα μιλήσει περισσότερο για την ομάδα μας παρά για την ατμόσφαιρα».

Ο κ. Λίπι έχει πει ότι η Γιουβέντους φέτος είναι λιγότερο «άγρια» σε σχέση με πέρσι. Εσείς προτιμάτε περισσότερο τον Γιορέντε από τον Μοράτα.

«Είναι λογικό η Γιουβέντους του Κόντε να είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή του Αλέγκρι. Δεν μπορώ να κρίνω αν είναι πιο άγρια ή λιγότερα άγρια. Σίγουρα όμως παραμένει καλή. Δεν πιστεύω ότι η δήλωση αυτή ήθελε να μειώσει την αξία της Γιουβέντους αυτή τη στιγμή. Ήθελε να δείξει ότι οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές. Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημα, θέλω να πω ότι ο Γιορέντε δεν έχει σκοράρει ακόμα, ενώ ο Μοράτα είναι τέλειος ποδοσφαιριστής. Το γνωρίζω πολύ καλά γιατί όταν ήταν 15 χρονών, εγώ ο ίδιος τον είχα πάει στην Ρεάλ και είχε υπογράψει εκεί. Τον είχα πάει στην Ρεάλ από την Χετάφε στα 15 του. Και για αυτό αν με ρωτούσε ο κ. Αλέγκρι, θα του έλεγα ότι προτιμάω να μην παίξει κανένας από τους δύο. Πιστεύω ότι αυτός που θα επιλεχθεί τελικά, είναι ο Μοράτα».

Πιστεύετε ότι αύριο θα γίνει ένα ανοικτό παιχνίδι όπως ήταν και το πρώτο με την Ατλέτικο ή θα επαληθευτεί ο Ρομπέρτο που είπε σε ιταλική εφημερίδα ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει 1-0 με κεφαλιά του Κασάμι;

«Ποτέ κάποιος δεν ξέρει αν θα δει ένα παιχνίδι τόσο ανοικτό .Με την Ατλέτικο δεν περίμενε κανείς ότι θα βάζαμε τρία γκολ. Όχι για τη δική μας ικανότητα να σκοράρουμε, αλλά γιατί η Ατλέτικο δεν είχε δεχτεί τόσα γκολ εδώ και πολύ καιρό. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου που είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Κι αν κερδίσουμε με 1-0 με κεφαλιά του Κασάμι θα ήταν απίθανο. Κατ' αρχήν θα δούμε αν θα παίξει ο Κασάμι. Τα παρουσιάζουμε όλα πάρα πολύ εύκολα. Τα μυστικά μας τα αποκαλύπτουμε στον κ. Αλέγκρι. Είπαμε ότι θα παίξει ο Τσόρι, είπαμε ότι θα παίξει και ο Ρομπέρτο. Ας κρατήσουμε κάτι. Μπορούμε να ψηφίσουμε και να δούμε αν συμφωνείτε και να αρχίσετε να μαλώνετε μεταξύ σας (γέλια). Μακάρι να είναι αυτό το αποτέλεσμα, ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλει το γκολ ο Αλκόρτα από το κόρνερ».

Η Γιουβέντους θα παρατάξει στο γήπεδο μία διάταξη που δεν συναντά ο Ολυμπιακός συχνά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, αγωνιζόμενη με τρεις αμυντικούς. Κατά πόσο διαφοροποιεί τα πλάνα σας;

«Δεν θα είναι το πρώτο ματς που θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με τρία στόπερ, όπως ο ΟΦΗ για παράδειγμα. Και η Μάλμε έχει παίξει με τρεις και με πέντε αμυντικούς. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι η Γιουβέντους ξέρει να συνδυάζει πολύ καλά το σχήμα της. Ο Κάσερες είναι τραυματίας όμως είναι ένας παίκτης που συνδυάζει τον ρόλο του με την επίθεση επίσης. Εμείς γνωρίζουμε λίγο-πολύ πώς θα εμφανιστεί η Γιουβέντους. Έχουμε μία ιδέα για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε».

Έχετε καταλήξει για το σχήμα στην άμυνα; Ο Αμπιντάλ είναι εντάξει; Θα παίξει και ο Ομάρ; Και ο Μποτία; Και ο Μασουακού;

«Στο τέλος θα συμφωνήσουμε. Θα δείτε. Έχουμε ξεκινήσει από τους αμυντικούς και θα προχωρήσουμε. Ο Αμπιντάλ είναι καλά. Τι του συνέβη;»

Επειδή είχε πάρει άδεια.

«Εδώ και καιρό είχε ζητήσει να κάνει ένα ταξίδι για προσωπικά του ζητήματα και επειδή δεν θα έπαιζε με τον Εργοτέλη, αποφασίσαμε να του δώσουμε εκείνη την ημέρα άδεια. Θα ήταν μία έκπληξη να ήταν εδώ και να μην έπαιζε».

Εύχεστε στους δύο πρώην ποδοσφαιριστές σας, τον Τοροσίδη και τον Μανωλά να πάρει το πρωτάθλημα η Ρόμα; Υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μία συμμαχία Ρόμα - Ολυμπιακού;

«Και με τους δύο μίλησα χθες. Όμως έχω ένα μικρό πρόβλημα γιατί μου μίλησαν ελληνικά. Σίγουρα βλέπω τη δουλειά τους και πιστεύω ότι την κάνουν πολύ καλά. Και το μόνο που τους ζητήσαμε είναι αυτό που ξέραμε από πριν, ότι αύριο θα υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Έχω φίλους πάντως και στην Ρόμα και στην Γιουβέντους. Οπότε ας έρθουν ισοπαλία».

ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΖ

O αγώνας της πρεμιέρας με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οδηγός για τον Ολυμπιακό στο ματς με την Γιουβέντους;

«Πιστεύω ότι αύριο είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι το οποίο θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάναμε με την Ατλέτικο και κάποια άλλα με την Μάλμε, που εκτός από το αποτέλεσμα δεν τα πήγαμε άσχημα ως προς την εμφάνιση. Θα προσπαθήσουμε να τα επαναλάβουμε και με την Γιουβέντους. Θα πρέπει να υπάρχει μία μίξη από αυτά που κάναμε σε αυτούς τους δύο αγώνες».

Ένα ματς με την Γιουβέντους αποτελεί για εσάς ένα έξτρα κίνητρο για να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό; Και επίσης, αυτό το παιχνίδι είναι κομβικό για την υπόθεση πρόκριση;

«Για εμάς είναι πάντα ένα κίνητρο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Αν και το μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς είναι να υπερασπιζόμαστε τα χρώματα της ομάδας μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά την ευθύνη που έχουμε και την υποχρέωση που έχουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί αυτό θα μας επέτρεπε να βρεθούμε σε μία πολύ καλή θέση σε σχέση με το μέλλον μας».

Πέτυχες γκολ εναντίον της Μπενφίκα, της Γιουνάιτεντ και της Άντερλεχτ. Θεωρείς ότι έφτασε η ώρα να σκοράρεις και φέτος στο UEFA Champions League;

«Μακάρι, αν θέλει ο Θεός να μπορέσω να σκοράρω. Το σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα. Πρώτα πρέπει να ρωτήσουμε τον κ. Μίτσελ αν θα με βάλει να παίξω. Κι αν παίξω θα προσπαθήσω να κάνω καλή δουλειά για την ομάδα μου. Αν έρθει το γκολ, καλώς να έρθει».

Στην Ιταλία μιλάνε περισσότερο για το στάδιο παρά για τους παίκτες. Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη φοβίζει τους αντιπάλους; Επίσης, η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το ότι στο παρελθόν είχες βρεθεί πολύ κοντά στην Γιουβέντους.

«Πιστεύω ότι το Καραϊσκάκη είναι μία έδρα που προκαλεί σεβασμό. Δεν είναι εύκολο για κανέναν αντίπαλο να παίξει στο σπίτι μας. Είναι σίγουρο ότι αύριο θα χρειαστούμε τη στήριξη του κόσμου μας και είναι δεδομένο ότι θα την έχουμε. Το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Όσο για τη δεύτερη ερώτηση, είναι αλήθεια ότι είχα βρεθεί κοντά στο να υπογράψω στην Γιουβέντους. Τώρα σκέφτομαι το παρόν και το μυαλό μου είναι 100% στα χρώματα της φανέλας που φοράω, αυτή του Ολυμπιακού».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την Γιουβέντους; Ποιο είναι το στοιχείο που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο; Είχες επίσης κάποια επικοινωνία πρόσφατα με τον Κάρλος Τέβες;

«Δεν έχω μιλήσει με τον Τέβες. Στην προετοιμασία μας για το παιχνίδι με την Γιουβέντους υπήρχαν αρκετά πράγματα που σκεφτόμασταν και δουλέψαμε. Εμείς παρόλο που γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη και στις δικές μας ικανότητες».

Για το σχετικό photostory πατήστε ΕΔΩ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ