2014-10-21 23:18:09
Φωτογραφία για Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: «Η Συμμετοχή στους φορείς είναι η μόνη διέξοδος»
Να συμμετάσχουν οι επαγγελματίες στις εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και γενικά στα κοινά και σε ότι αφορά τον κλάδο καλεί ο Πρόεδρος Γιώργος Ζαφείρης σε μήνυμα του.

Το μήνυμα

Αγαπητές Συναδέλφισσες, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση αβεβαιότητας οικονομικών προβλημάτων, μια κατάσταση όχι μόνον αρνητική για τον επιχειρηματία και τον ξενοδόχο ιδιαίτερα, αλλά μια κατάσταση θα έλεγα «καθαρού διωγμού».

Ζούμε και επιχειρούμε μέσα σε ένα κλίμα εχθρικό, μέσα σε ένα κλίμα αλλοφροσύνης με συνεχείς αλλαγές στα φορολογικά μας, στις εγκυκλίους, οι οποίες πολλές φορές αναιρούν η μια την άλλη, μέσα σε ένα «μπαράζ» φορολογικών διώξεων.

Από την άλλη μεριά ακούμε για τα εκατομμύρια τουριστών, για τα δισεκατομμύρια των εσόδων και αναρωτιόμαστε μήπως ζούμε σε άλλη χώρα, μήπως είναι κάτι που δεν καταλάβαμε, μήπως, μήπως Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα. Ζούμε στην άλλη Ελλάδα φαίνεται, την οποία τις περισσότερες φορές αγνοεί η κυβέρνηση, κρυμμένη πίσω από την μεγάλη επιτυχία των αριθμών, αγνοεί γενικότερα η κεντρική διοίκηση και πολλές φορές και οι ίδιοι οι φορείς του Τουρισμού.


Τις περισσότερες φορές «εγκλωβισμένοι» στην καθημερινότητα, στον αγώνα της επιβίωσης των επιχειρήσεων μας και των ίδιων των οικογενειών μας ξεχνάμε να δούμε γύρω μας. Εγκλωβιστήκαμε στη δικιά μας διάσωση και τις περισσότερες φορές τραβάμε μοναχικούς δρόμους, οι οποίοι οδηγούν πάντα σε αδιέξοδα. Είναι λογικό θα μου ανταπαντήσετε όταν καίγεται το σπίτι μας δεν κοιτάμε του γείτονα. Έχουμε οι περισσότεροι μικρές επιχειρήσεις που με προσωπική εργασία κοιτάμε να τις «σώσουμε». Δεν σώζονται αγαπητοί φίλοι. Αν δεν αντιληφθούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Το βιώνουμε ήδη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε χιλιάδες προβλήματα, τα οποία είναι μια σύγχρονη Λερναία Ύδρα. Μόλις επιλύουμε ένα θέμα, ένα καινούργιο γεννιέται. Με τι προοπτική λοιπόν, με ποια ελπίδα.

Γνωρίζω πολύ καλά την απάντηση. Δεν προλαβαίνω. Έχω δουλειά. Δεν είμαι εγώ για τέτοια τώρα.

Κι όμως θα έφταναν λίγες ώρες τον χρόνο από τον καθένα μας, από όλους μας για να αλληλοβοηθηθούμε. Η συμμετοχή μας στα κοινά και εν προκειμένω στην Ένωση, δεν προϋποθέτει να αφήσουμε την δουλειά μας. Προϋποθέτει την συμμετοχή μας, την «μερική» συμμετοχή μας στις δράσεις της Ένωσης. Πολλές φορές είναι αρκετό ένα τηλεφώνημα για την επίλυση ενός προβλήματος (διαδικαστικό, ΔΕΗ, Δήμος κλπ.), είναι αρκετή η εμφάνιση μας σε ένα δημοτικό συμβούλιο όταν συζητείται κάποιο θέμα το οποίο αφορά τον Τουρισμό άμεσα ή έμμεσα και η ενημέρωση προς την Ένωση για ένα απλό τοπικό θέμα το οποίο αγνοούμε. Είναι σίγουρα αρκετή η εμφάνιση μας σε μια έκθεση τουρισμού είτε προσωπικά είτε με την αποστολή του φυλλαδίου μας με τις τιμές μας οι οποίες να συνοδεύονται από τις προσφορές και τα πακέτα μας.  

Πολλοί αγώνες κερδίζονται μόνο και μόνο από την συμμετοχή. Όταν βλέπουν ότι είμαστε πολλοί, όταν βλέπουν ότι είμαστε από όλες τις κατηγορίες, όταν νιώθουν ότι είμαστε ενωμένοι, υποχωρούν. Σε αντίθετη περίπτωση οχυρώνονται πίσω από την δικαιολογία του ότι δεν μας αφορά κάποιο θέμα όλους και μας ΑΓΝΟΟΥΝ.

Αγαπητοί φίλοι,

Πλαισιώστε την Ένωση. Έλατε να συμμετάσχετε στις εκλογές. Δώστε δύναμη στη  φωνή σας. Ελάτε να μας κρίνετε. Φέρτε τις ιδέες και τις προτάσεις σας. Ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί την πολιτική μας. Η συμμετοχή μας στις εκλογές έχει και ένα άλλο βαθύτερο νόημα. Όσοι πιο πολλοί ψηφίσουν τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η εκπροσώπηση μας στο κεντρικό συμβούλιο της ΠΟΞ. Εκεί θα έχουμε δυνατό λόγο. Ελάτε και ψηφίστε αυτούς τους οποίους θεωρείτε πιο ικανούς. Οι υποψηφιότητες είναι αντιπροσωπευτικές από τις περισσότερες περιοχές και από όλες τις κατηγορίες αν και προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα προβλήματα είναι αναλογικά κοινά. Αξίζουμε μια καλύτερη αντιμετώπιση από την πολιτεία και αυτή δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Ο χρόνος όμως τελειώνει. Ας μην αφήσουμε τις τύχες μας στα χέρια των άλλων. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Ζαφείρης
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ