2014-10-22 05:11:05
Φωτογραφία για H κοινωνική προσφορά του Μαραθωνίου Αθήνας
Την τεράστια κοινωνική σημασία του θεσμού επεσήμαναν ουκ ολίγοι εμπλεκόμενοι φορείς στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας τον Αυθεντικό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Γιάννης Σταματόπουλος, τόνισε: « Συνηθίζουμε να λέμε ότι η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας είναι συγχρόνως μια αθλητική, πολιτιστική και τουριστική εκδήλωση.

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι και μια μεγάλη εκδήλωση κοινωνικής συνοχής και ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Λίγοι γνωρίζουν ή καλύτερα να πω «συνειδητοποιούν» ότι μέσα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο πέραν της συμμετοχής και της ψυχαγωγίας είτε με εταιρικές πρωτοβουλίες και δράσεις δεκάδων εταιριών και φορέων, αλλά κυρίως των χορηγών και συνεργαζόμενων φορέων μας, είτε με προσωπική συνεισφορά χιλιάδων δρομέων, συγκεντρώνεται το ποσό που ίσως ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς και στήριξη φορέων που έχουν ανάγκη».

Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε και στο περιβάλλον: « Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Μαραθωνίου, προσπαθούμε κάθε χρόνο να είναι μικρότερο. Ο Μαραθώνιος, χάριν στις δικές μας πρωτοβουλίες και των χορηγών, γίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο «πράσινος».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και ιδίως την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την προσφορά της στο τομέα της προώθησης του εθνικού πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ