2014-10-22 09:30:21
Φωτογραφία για ΑΟΖ Κύπρου: Ίωση καταγγελιών και στη Κύπρο
Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Δεν φτάνει η ίωση καταγγελιών στην Ελληνική Βουλή για ότι κινείται και ότι δεν παράγει, η ίωση φαίνεται ότι μεταδόθηκε και στη Κύπρο. Εχουν τρελλάνει τον ΟΗΕ και την ΕΕ στις καταγγελίες (βλέπετέ τα εδώ). Ξέρετε όπως ο θίασος στην Ελλάδα, με τους οποίους γελούν όλοι διεθνώς.

Το πράγμα είναι απλό. Πρέπει να γίνει συνολική οριοθέτηση των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων τους τώρα και απο την Ελλάδα και απο τη Κύπρο και αποστολή των συντεταγμένων στον ΟΗΕ. 

Υφαλοκρηπίδα απο μόνη της δεν υπάρχει απο τη στιγμή που η χώρα υπέγραψε το Νόμο της Θάλασσας. Sorry. 

 Μόνο οριοθέτηση υπάρχει στο Νόμο της Θάλασσας για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, τίποτα άλλο. Λυπάμαι που σας το λέω αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Sorry. Μη σας δουλεύουν άλλο.

Η Ελλάδα ήδη έχει βέβαια παραχωρήσει και κάποια δικαιώματα της διαχείρισης των θεμάτων της ΑΟΖ και της υφαλοτρηπίδας της στην ΕΕ, για τα οποία αυτή πρέπει να αποφασίσει.


Δεν το ξέρατε ούτε αυτό; Δεν σας το είπαν οι “εδικοί”, αυτοί που ρωτούν κάτι Ελληνόφωνοι στα ΜΜΕ; A, δεν σας το είπαν. Εγώ τί φταίω;

Δηλαδή, η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα απο μόνη της, γιατί και σε αυτό έχει παραχωρήσει Εθνικά δικαιώματα. Δεν το ξέρατε, έ; Δεν ρωτήσατε κανένα σήμερα “ειδικό” να σας πεί; Mόνος του δεν ήξερε να σας το πεί, αν κάποιος ρωτήθηκε; Tί σκατά “ειδικός” είναι; Tί να πώ και εγώ, ο “παππούς” της ΑΟΖ… Βλέπετε, μερικά πράγματα δεν είναι συνάρτηση της ηλικίας.

Την ώρα που όπως βλέπετε στη φωτογραφία το Barbaros είναι 25 μίλια απο τη Λεμεσσό στη περιοχή του οικοπέδου 1 της υποτιθέμενης Κυπριακής ΑΟΖ, που μετά απο τις αποκαλύψεις μου όλοι διεπίστωσαν αναγκαστικά ότι έχει προβλήματα στην ανακήρυξή της, αφού δεν έγινε ποτέ σωστά και ολοκληρωμένα όπως έλεγαν όλοι απο τα ΜΜΕ μέχρι πρίν ένα μήνα.

Θα θυμάστε πως επι μήνες π.χ. η εφημερίδα Νέα Κρήτη δεν είχε αναφέρει τίποτα πλήν των δικών μου άρθρων για το θέμα αυτό. Κάποιος λόγος θα υπήρχε όπως και ότι κανείς δεν με ρώτησε απο κανένα δίαυλο για το θέμα.

Χεσμένη είχαν τη φωλιά τους; Στα Λαγούμια της Αθήνας αυτά μαθαίνουν; Nα κρύβουν την αλήθεια και να λένε οι Λεβέντες τους παραμύθια στους φτωχότερους;

Tα κουδούνια μου… Απο ανατολικά της Καρπασίας στη Κύπρο με τα περίφημα γαϊδούρια μέχρι νότια της Λεμεσσού κάνει βόλτες για έρευνες το Barbaros. Στην Ελλάδα τί κάνουν; Καταγγελίες πάλι;

Mυστικές ασκήσεις στο Καστελόριζο χωρίς NAVTEΧ, καραγκιόζη γίνονται;

Σε ποιούς τα λένε αυτά; Σε εσάς… Τότε εντάξει.

Στα διεθνή ύδατα της Κύπρου κάνει τις έρευνες του το Barbaroς αφού ΑΟΖ δεν υπήρχε ποτέ στη Κύπρο και για αυτό μιλούν για συνεκμετάλλευση στα σύνορα των ΑΟΖ Αιγύπτου, Ισραήλ και Κύπρου. Αύριο το Barbaros μπορεί να έλθει νόμιμα όπως είπα πρώτος σε παλαιότερο άρθρο μου νότια της Κρήτης ή στα ανατολικά της Πελοποννήσου ή στη Χίο που υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα ή στα βορειοανατολικά της Κρήτης ή στα νότια της Θεσσλονίκης και όχι στα 12 νμ  όπως στη Κύπρο αλλά στα 6 νμ. Mετά τα 6 νμ υπάρχουν μόνο διεθνή ύδατα. Αγοράστε σημαιούλες.

Τίγκα στο φυσικό αέριο είναι το Αιγαίο. Δεν σας το λένε; Για δέστε εδώ. Τόσα χρόνια έψαχναν για υδρογονάθρακες στο Αιγαίο, δεκάδες εταιρείες. Το ξέχασαν και αυτό; Γιατί; Λέσβος, Σαμοθράκη; Nα τα ξεχάσουμε αυτά τα κοιτάσματα και εκεί;

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ για Ελλαδα και Κύπρο συνολικά με οριοθέτηση στον ΟΗΕ είναι μονόδρομος. Μετά υπάρχει το δικαστήριο της Χάγης για όποιον γέιτονα διαφωνεί να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις του.  Η Ελλάδα βέβαια όπως προανέφερα δεν μπορεί να το κάνει. Δεν μπορεί να κάνει ανακήρυξη… Η αλήθεια είναι πικρή.

H Ελλάδα χρειάζεται ηγέτη που θα βλέπει πιο μπροστά απο τους άλλους και θα βρίσκει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
Z-code
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ