2014-10-22 11:17:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Αγωνία για τη μίνι περιμετρική - Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ ο Περιφιφερειάρχης, σε συγκέντρωση καταστηματάρχες στα Ταμπάχανα
Ο Περιφερειάρχης θα μεταβεί στην Αθήνα για τα ευρήματα στην πλατεία Ταμπαχάνων και οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα προχωρούν σε κινητοποίηση. Ο φόβος για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών για τη μίνι περιμετρική είναι μεγάλη.Αναλυτικά:

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 23 Οκτωβρίου, θα παραβρεθεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας επιθυμεί να βρίσκεται προσωπικά ο ίδιος στη συνεδρίαση, καθώς θα συζητηθεί το θέμα των ευρημάτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο σημαντικό έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών, στο σημείο της πλατείας Ταμπαχάνων.

Σκοπός της παρουσίας του Περιφερειάρχη στη συνεδρίαση είναι να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των εργασιών μέσα στο χρονοδιάγραμμα του έργου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.


«Δε θα αφήσουμε τίποτα να μπει εμπόδιο στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου που θα δώσει πνοή στην Πάτρα αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με συνεργασία και σωστή συνεννόηση όλα θα γίνουν στην ώρα τους», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προχωρούν σε νέα συγκέντρωση αύριο στις 12, στην πλατεία Ταμπαχάνων.

Οι περίοικοι φοβούνται ότι οι εργασίες δεν θα ολοκληρωθούν έγκαιρα και για το λόγο αυτό θα συγκεντρωθούν ζητώντας να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις προκειμένου ν’ ανοίξει ο κόμβος πριν είναι πολύ αργά για τις επιχειρήσεις τους. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει η εκπρόσωπος τους Νίκη Ντούκα σε δήλωσή της:

«Ειλικρινά θα θέλαμε να είχαμε διαψευσθεί...Αυτό που είχαμε διαβλέψει αφού ήταν και εύκολα προβλέψιμο,είναι τώρα μια πραγματικότητα.

Τα έργα κόλλησαν,η αρχαιολογική υπηρεσία έχει πολλές μέρες να φανεί στο εργοτάξιο,παρόλα αυτά δεν παραδίδει το εργοτάξιο στην εταιρεία να δουλέψει, και η εταιρεία άρχισε κι αυτή να δουλεύει σε ρυθμούς ρελαντί, ίσα να μην βάλουμε τις φωνές και να μιλήσουμε για 'συμμορία' όπως τους είπαμε τις προηγούμενες μέρες και το περίφημο χρονοδιάγραμμα έληξε και ο χειμώνας έρχεται!!

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει βρεθεί τίποτα μα τίποτα που να έχει σχέση με αρχαία στα Ταμπάχανα, αντίθετα αυτά που βγήκανε είναι πολύ ΝΕΑ, και αναφερόμαστε στον προπολεμικό αγωγό λυμάτων της Πάτρας.Να μάς πούνε πάλι το "σε δέκα μέρες φεύγουνε "πια δεν έχει πέραση.

Εκείνο πού με σιγουριά μπορώ να διαβεβαιώσω όλους είναι πώς όλα τα παραπάνω σημαίνουν ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ.

Τέλος στα ψέματα, τέλος το μπαλάκι ευθυνών ,ώρα για δράση!!! Ευτυχώς πού η περιοχή, μια λαϊκή γειτονιά ξέρει να δίνει αγώνες και να κερδίζει,το έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε,κι αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Καλούμε την εταιρεία να εντατικοποιήσει τις εργασίες στον κόμβο και στηρίζουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε την συγκέντρωση των κατοίκων και καταστημάτων την προσεχή Πέμπτη και ώρα 12.00 στην πλατεία Ταμπαχάνων,και ακούμε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις σας.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ