2014-10-22 12:31:13
Φωτογραφία για Εκτακτη συνάντηση Αναστασιάδη με Κάμερον
Συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, γράφει ο Θωμάς Κεττένης του Κυπριακού Πρακτορείου (ΚΥΠΕ-CNA).

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τη συνάντηση τη ζήτησε ο ίδιος ο Βρετανός Πρωθυπουργός με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις τουρκικές παραβιάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ξεκινάει την υλοποίηση των μέτρων που αποφάσισε την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία.

Το πρώτο μέτρο, το οποίο θα υλοποιήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, αφορά την καταγγελία της Τουρκίας στο Συμβούλιο με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Άγκυρας.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε στο ΚΥΠΕ ότι η Λευκωσία έχει ήδη ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να προβεί σε παρέμβαση ενώπιον του σώματος.

Η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθορίζεται τρεις, περίπου, μήνες πριν και για έκτακτα θέματα που μπορεί να προκύψουν ή μπορεί να θέλει ένα κράτος να κάνει παρέμβαση, υπάρχει στην ατζέντα κεφάλαιο άλλα θέματα.

Η Κυβέρνηση, όπως είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει ενημερώσει ήδη για την πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να παρέμβει για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, κάτι που έχει γίνει αποδεκτό. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται την Πέμπτη το μεσημέρι, λίγο πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει και αυτό το βήμα για να καταγγείλει την Τουρκία, ενώ στο περιθώριο τόσο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσο και της Συνόδου του ΕΛΚ, θα έχει κατ` ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες.

mignatiou.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ