2014-10-22 18:45:52
Φωτογραφία για ΜΟΡΑΤΑ ΤΟ... ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ
Μίτσελ και Αλβαρο Μοράτα έχουν πολλά κοινά. Οχι μόνο το γεγονός ότι θα τεθούν αντιμέτωποι σήμερα, αλλά την παρουσία τους στη Ρεάλ Μαδρίτης, την... περιστασιακή τους σχέση με την άσπονδη γειτόνισσα Ατλέτικο και, κυρίως, την επιρροή του πρώτου στην καριέρα του δεύτερου.

Όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr" Οταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού ήταν υπεύθυνος στις ακαδημίες της Ρεάλ, «ερωτεύτηκε» έναν πιτσιρικά που είχε πρωτοδεί στους μικρούς της Ατλέτικο. Στα ματς της πρώτης ομάδας, μάλιστα, είχε κάνει πολλές φορές και το ballboy. Από εκεί έφυγε γιατί έψαχνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και κατέληξε στην άσημη, γειτονική Χετάφε, παρότι ο ίδιος και η οικογένειά του ήταν Μαδριδίστας μέχρι το κόκκαλο (με εξαίρεση τον παππού του, Ιγνάθιο).

«Είναι ένα παιδί με προβληματικό χαρακτήρα» είπαν στον Μίτσελ, Μαδριδίστας και αυτός αλλά με μπαμπά «ροχιμπλάνκο», όταν ρώτησε να μάθει περισσότερο για την περίπτωσή του. Ο Ισπανός τεχνικός έκλεισε τα αυτιά του και του βρήκε θέση στους μικρούς της Ρεάλ.


Ο πατέρας του Μοράτα, Αλφόνσο, ανησυχούσε για τη μόρφωση του παιδιού και ζήτησε θέση σε ιδιωτικό σχολείο. Ο Μίτσελ πίστευε τόσο στον νεαρό που φρόντισε να πληρώσει ο ίδιος τα δίδακτρα (!), να τον βοηθήσει στα πρώτα του βήματα στη «βασίλισσα» και τώρα να τον καμαρώνει σε μια άλλη «μεγάλη κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οπως όλα δείχνουν, ο 21χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει γενέθλια την Πέμπτη, θα είναι βασικός σήμερα με τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη, αφού ο συμπατριώτης του, Φερνάντο Γιορέντε, δεν... τσουλάει καθόλου. Στόχος του, βεβαίως, να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει μια πολύτιμη νίκη, στη μάχη της πρόκρισης. Αν καταφέρει να σκοράρει, θα το πανηγυρίσει, αλλά θα φροντίσει να το κάνει μακριά από τον μέντορά του, τον άνθρωπο στον οποίο γνωρίζει πως οφείλει πολλά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ