2014-10-22 19:10:06
Φωτογραφία για Συμβουλές για τη συλλογή μανιταριών
O Όμιλος Φίλων του Δάσους και της Μυκητοχλωρίδας Θεσσαλίας δίνει χρήσιμες συμβουλές στους νέους μανιταροσυλλέκτες Διαβάστε τις συμβουλές, όπως τις δημοσίευσε το larissanet.gr...

- Να έχεις πάντα στο νου σου την αειφορία, σε ότι έχει σχέση με τη φύση, διώχνοντας την απληστία, συλλέγοντας περιορισμένες ποσότητες μανιταριών.

- Να μελετάς συνεχώς τα συγγράμματα, που αναφέρονται στα μανιτάρια, ώστε να αποκτήσεις επαρκείς γνώσεις και να συνοδεύεις έμπειρους μανιταροσυλλέκτες σε εξορμήσεις για ανεύρεση μανιταριών.

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι «εμπειρικούς» μανιταροσυλλέκτες, γιατί η «ημιμάθεια» σκοτώνει.

- Αν δεν είσαι σίγουρος για την ταυτότητα ενός μανιταριού, απόρριψέ το και πήγαινε στο επόμενο. Για ασφάλεια , μερίμνησε να ελέγξει τα συλλεχθέντα μανιτάρια ένας έμπειρος μανιταροσυλλέκτης.

- Να κόβεις τα μανιτάρια με μαχαίρι και να τα καθαρίζεις με σκληρό βουρτσάκι.

- Μην τα τοποθετείς ποτέ σε πλαστικές σακούλες, αλλά σε αεριζόμενα δοχεία (καλάθια) και ποτέ εδώδιμα και μη μαζί. Επίσης στο ψυγείο συντήρησης τα μανιτάρια θα πρέπει να αερίζονται.

- Να αποφεύγεις τη συλλογή μανιταριών υπερώριμων, ξερών, νερουλιασμένων και παγωμένων, καθώς και από περιοχές ύποπτες για ρύπανση.

- Κατά τη διάρκεια της συλλογής μανιταριών, είναι απαραίτητο, να φοράς γιλέκο με έντονα χρώματα (κίτρινο ή πορτοκαλί), ώστε να γίνεσαι αντιληπτός, γιατί κινδυνεύεις από κυνηγούς, αφού πυροβολούν…. εναντίον οποιαδήποτε κίνησης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ