2014-10-23 06:38:08
Φωτογραφία για Βορίδης: Θα εξοφλθούν τα περισσότερα χρέη προς τις φαρμακοβιομηχανίες μέχρι το τέλος του 2014
Η δημοσιονομική προσαρμογή στην Υγεία ήταν βίαιη αλλά απορροφήθηκαν οι κραδασμοί, επεσήμανε ο υπουργός Μάκης Βορίδης Μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας σημείωσε ότι η φαρμακευτική δαπάνη από τα περίπου 5 δισ. ευρώ μειώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ και υπογράμμισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να εξοφληθούν τα περισσότερα χρέη του δημοσίου προς τις φαρμακοβιομηχανίες (εκτός από τα έτη 2012 και 2013 και τα χρέη του ΙΚΑ).

Ακόμη ανέφερε ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για διαφθορά και θα ελεγχθούν ιδιαίτερα τα κλειστά νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές και οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Στο κέντρο της πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι οι επιχειρήσεις, όπως είπε, αλλά οι ασθενείς και συνέχισε αναφέροντας ότι οι επιχειρήσεις του χώρου θα υποστούν τις συνέπειες του σφικτού εναγκαλισμού του κράτους, καθώς το κράτος είναι αυτό που ορίζει την πολιτική για το φάρμακο, τις εκπτώσεις, τις τιμές κλπ.


Ακόμα, αναφέρθηκε στο «μηχανισμό αυτόνομης επιστροφής» (clawback) ως αναγκαίο κακό και εκτίμησε ότι «με την καλή δουλειά δεν θα επιβαρυνθούν οι φαρμακοβιομηχανίες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι χρειάζεται μια συντονισμένη μεταρρυθμιστική προσέγγιση, η οποία θα εντοπίζει τις πραγματικές εστίες σπατάλης και θα καταπολεμά τα πραγματικά αίτια διόγκωσης των δαπανών. Θα πάψει η στοχοποίηση συγκεκριμένων κλάδων με μέτρα που προκαλούν έμφραγμα στη λειτουργία του συστήματος και αφάνταστη ταλαιπωρία στους πολίτες, ενώ οδηγούν σε αδιέξοδο χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ