2014-10-23 07:26:08
Φωτογραφία για Ε.Α.Σ. Νεμέας: Όχι στην παρακράτηση των ενισχύσεων για τα χρέη των αγροτών σε ΟΓΑ και ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Σε πρόσφατη επικοινωνία με ανώτατα στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων και παρ΄όλες τις αρχικές κίβδηλες διαβεβαιώσεις πως η Ενιαία Ενίσχυση και η επιστροφή ΦΠΑ θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς στο ακέραιο, λάβαμε τα κακά μαντάτα πως εκτός του ότι η πληρωμή τους θα καθυστερήσει, τα παραπάνω ποσά θα παρακρατηθούν και θα συμψηφιστούν με τυχών οφειλές τους στον ΟΓΑ αλλά και στην εφορία (ΕΝ.Φ.Ι.Α. και φορολογία εισοδήματος).

Έτσι, πέρα από την υποχρεωτική εισφορά του ΕΛ.Γ.Α. που οι αγρότες δεν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν και την παρακράτηση από την Τράπεζα Πειραιώς μέρους των καλλιεργητικών δανείων, οι παραγωγοί θα δουν ό,τι περισσεύει να κατάσχεται, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας.

 Η Ε.Α.Σ. Νεμέας θέτει προ των ευθυνών τους το Υπουργείο Εργασίας που κατέστρωσε ένα τέτοιο ύπουλο σχέδιο εξόντωσης του Έλληνα αγρότη, το ΥΠ.Α.Α.Τ. που φαίνεται να επιτρέπει και να αποδέχεται την αυθαίρετη αυτή κατάσχεση των επιδοτήσεων και ενισχύσεων, ξεχνώντας το πραγματικό τους νόημα, αλλά κυρίως τους Βουλευτές του Νομού μας, που ενώ ξεκάθαρα γνώριζαν τι πρόκειται να συμβεί, δεν μερίμνησαν ώστε αυτό να αποτραπεί, αλλά ενώ συναίνεσαν σιωπηλά, στη συνέχεια φρόντισαν με κινήσεις εντυπωσιασμού να δείξουν την υποτιθέμενη αντίρρηση τους.


Όλοι όσοι θεωρούν πως οι κοινοτικές επιδοτήσεις είναι το μέσο ενίσχυσης της δικής τους πολιτικής φιλοδοξίας και εσκεμμένα αυθαιρετούν εις βάρος της επιβίωσης των περήφανων αγροτικών οικογενειών, θα μας βρουν απέναντί τους.

 Και να είναι σίγουροι πως αν τελικά περάσει το δικό τους, δε θα αφήσουμε κανέναν αγρότη να ξεχάσει την αδικία την οποία επέτρεψαν να συμβεί, έχοντας περίσσευμα πολιτικής αλητείας και χωρίς ίχνος σεβασμού στον Έλληνα παραγωγό.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΝΕΜΕΑΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ