2014-10-24 07:18:08
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη ναυτική παρουσία με Aegis στην Ιαπωνία
Δυο επιπλέον αντιτορπιλικά με την πιο σύγχρονη έκδοση του συστήματος μάχης Aegis (Baseline 9) με το σύστημα κάθετης εκτόξευσης πυραύλων Mark-41 (Vertical Launch System) στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ιαπωνία, με σκοπό την ενίσχυση της ναυτικής τους παρουσίας στην περιοχή (Forward Deployed Naval Forces) με έδρα τη Γιοκοσούκα.

Πρόκειται για τα κλάσης Arleigh Burke, USS Benfold (DDG 65) και USS Milius (DDG 69), τα οποία βρίσκονται ακόμα στη ναυτική βάση στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Το πρώτο θα αναπτυχθεί στην Ιαπωνία το ερχόμενο καλοκαίρι και το δεύτερο θα ακολουθήσει έναν χρόνο αργότερα. Η απόφαση συνδέεται με την έντονη παρουσία του κινεζικού Ναυτικού που προκαλεί «πονοκεφάλους» στους συμμάχους των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης του υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ για την αποστολή μέχρι το 2017 δύο επιπρόσθετων πολεμικών πλοίων που φέρουν το σύστημα μάχης Aegis στην Ιαπωνία, μέχρι το 2017. Και τα δυο πλοία, προτού μεταβούν στην Ιαπωνία, θα έχουν υποστεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (mid-life upgrade).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βαρύ διάστρεμμα ο Σκόνδρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βαρύ διάστρεμμα ο Σκόνδρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ