2014-10-24 08:04:06
Φωτογραφία για Υπόμνημα θέσεων της Σοσιαλιστικής Προοπτικής για τις ελληνογερμανικές σχέσεις
Υπόμνημα προς τον υφυπουργό εξωτερικών της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας κο Michael Roth Η χώρα μας έχει δεχθεί μια μοναδική στα χρονικά επίθεση από τους διεθνείς κερδοσκόπους. Ποτέ άλλοτε δε συνέβη κάτι τέτοιο, με τέτοια ένταση και σφοδρότητα, σε ευρωπαϊκή χώρα.

Αντί ο ελληνικός λαός να βρει συμμάχους και φίλους στον ευρωπαϊκό χώρο, ήλθε αντιμέτωπος με τον κυνισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης, η οποία επέλεξε να τον θυσιάσει οικονομικά, πολιτικά και ηθικά για να διασωθούν οι τράπεζες και τα άνομα κέρδη των διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων.

Στην πρώτη γραμμή της επίθεσης αυτής η διοίκηση της Angela Merkel, η οποία στο πλαίσιο μιας μακιαβελικής νεοεθνολαϊκής (neovoelkische) πολιτικής, παρέσυρε και τη γερμανική δημοσιότητα σε ένα όργιο δυσφήμισης της Ελλάδας και της θέσης της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο ελληνικός λαός διασύρθηκε πολιτικά και ηθικά από μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής δημοσιότητας και κυρίως από τον γερμανικό τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Είναι προφανές ότι με τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να οικοδομηθεί το λεγόμενο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.


Προς μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξή μας στην επίθεση δυσφήμισης που δέχτηκε η χώρα μας στη γερμανική δημοσιότητα, δεν συμπεριλαμβανόταν απλώς ο λαϊκιστικός τύπος, αλλά και μεγάλη μερίδα της γερμανικής διανόησης βάζοντάς μας σε σκέψεις  ότι η ανεπίτρεπτη, από φίλους και συμμάχους, δυσφήμιση της πατρίδας μας συνοδευόταν από αυτοκρατορικά χαρακτηριστικά και νεοεθνικιστική αλαζονεία των κυριάρχων στρωμάτων της γερμανικής κοινωνίας (οι ψύχραιμες και ρεαλιστικές δημόσιες παρεμβάσεις μεμονωμένων πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως του παλιού καγκελαρίου Χέλμουτ Σμίτ, επιβεβαιώνουν ως εξαιρέσεις του γενικότερου πολιτικοδιανοητικού κλίματος τον κανόνα της εξωπραγματικής γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα).

Ο μερκιαβελισμός από την αρχή της κρίσης, πέρα από την απροκάλυπτη ληστεία των φτωχών συμπατριωτών μας και την καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων, επιμήκυνε και την παραμονή των κλεπτοκρατών στα ηνία της χώρας μας δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα πολιτικά αδιέξοδα. Η γερμανική κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια προσθέτει νέες δυσκολίες στο ελληνικό πρόβλημα και ας υποστηρίζει απέναντι στον γερμανικό λαό ότι συμβάλλει στην επίλυσή του σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες (Kollaboratoren) [sic!] της. Από αυτή τη συνεργασία της ελληνικής κλεπτοκρατίας με τους μερκιαβελιστές του Βερολίνου, μόνο καλά αποτελέσματα δεν μπορούμε να περιμένουμε για όλη την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τη συμβολή της δημοκρατικής Γερμανίας στoν αντιδικτατορικό αγώνα του ελληνικού λαού  και την ένταξή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αλλά η σύγχρονη γερμανική πολιτική τάξη με την νεοεθνικιστική πολιτική της φροντίζει να εξανεμίζει και τα τελευταία αποθέματα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η Ελλάδα, με υπαιτιότητα και του Βερολίνου, έχει μετατραπεί de facto σε αποικία χρέους και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» θεωρεί ότι μια Ευρώπη, όπου θα απουσιάζει η Ελλάδα με αποκλειστική υπαιτιότητα της κυρίαρχης ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και με καθοριστικό ρόλο μέσα σε αυτήν της γερμανικής, θα είναι μια Ευρώπη ακρωτηριασμένη και κολοβή.

1.   Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα εισέρχεται σε μια δύσκολη φάση και πρέπει να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα όργανα και οι θεσμοί της Ελληνικής Δημοκρατίας για να εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού ανεπηρέαστα. Οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, χρηματοδοτήσεις πολιτικών φορέων που θα κληθούν να παίξουν το ρόλο του «πρόθυμου εκτελεστή» (williger Vollstrecker) των εντολών  του Βερολίνου θα  δηλητηριάσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη προβληματικές σχέσεις των δύο λαών. Η γερμανική πλευρά δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπεισέρχεται στα εσωτερικά της Χώρας μας με προφανή σκοπό τη βοήθεια στους «δικούς της» ανθρώπους, οι οποίοι δουλικά εφαρμόζουν τις πολιτικές που επιβάλλει το Βερολίνο. Ακόμη ενόψει εκλογών οφείλει να αποσύρει αμέσως τους «επιτηρητές» Φούχτελ και Ραϊχενμπάχ και η  Τρόικα τους «εμπειρογνώμονες» της από τη Δημόσια Διοίκηση. Η κ. Μέρκελ και όλο το νεοφιλελεύθερο ιερατείο της Ε.Ε. οφείλουν να καταλάβουν ότι ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός δεν δέχεται κηδεμόνες. Αρκετά όλοι αυτοί έθιξαν το φιλότιμο και την αξιοπρέπειά του.

2.    Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, δεν αφορά απλώς την ικανοποίηση ενός αιτήματος αποζημιώσεων, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα ηθικού χρέους, προϋπόθεση για τη συνεννόηση των δύο λαών σε βάθος χρόνου, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας. Το Βερολίνο πρέπει να απαγκιστρωθεί από την αμυντική πρακτική και να αναζητήσει λύσεις στο πρόβλημα συμβατές με τις πανευρωπαϊκές αξίες και την κοινή ιστορική μνήμη. Οι σύγχρονοι Έλληνες μπορούμε να περιμένουμε, δε μπορούμε να διαγράψουμε: δεν έχουμε την ηθική δικαιοδοσία 3.    Αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, τον αγώνα για την κατάργησή τους, ως μέρος του γενικότερου αγώνα σε όλη την Ευρώπη για την ανάσχεση της πολιτικής λιτότητας και την συντριβή του ιδεολογικού δόγματος του νεοφιλελευθερισμού. Από την πλευρά μας, ως σοσιαλιστικός πολιτικός φορέας, θα συμβάλλουμε για να ηττηθούν και πολιτικά οι εγχώριοι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού στις επόμενες εκλογές, που επιθυμούμε να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατό για να αποφύγει η χώρα μας μελλοντικές περιπέτειες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ