2014-10-25 05:11:07
Φωτογραφία για Αγωνία για τα stress tests και πτώση στις ευρωαγορές
Οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα αποτελέσματα των stress tests που υποβλήθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης στις ευρωαγορές. Μάλιστα οι πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ για αποτυχία 25 τραπεζών στα τεστ αντοχής, δημιούργησε προβληματισμό στους επενδυτές και είχε ως συνέπεια τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείσουν με πτώση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloombeg, είκοσι πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με το προσχέδιο των αποτελεσμάτων που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

To τελευταίο δεν κατονομάζει ποιες από τις 130 τράπεζες που υποβλήθηκαν στα τεστ αντοχής, κρίθηκαν… μετεξεταστέες, ωστόσο επισημαίνει ότι μέχρι την Κυριακή όταν και δημοσιευθούν επίσημα τα αποτελέσματα, ο αριθμός των «κομμένων» τραπεζών μπορεί να είναι σαφώς μικρότερος. Αυτό γιατί είναι ήδη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με περίπου 10 τράπεζες, οι οποίες παρουσιάζουν κεφαλαιακό έλλειμμα.


Το εν λόγω δημοσίευμα επηρέασε αρνητικά τους ευρωδείκτες που έκλεισαν πτωτικά. Ειδικότερα ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,38% στις 326,99 μονάδες. Επίσης ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,47% στις 6.389 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,66% στις 8.988 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε με απώλειες 0,69% στις 4.129 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό ταμπλό απώλειες της τάξεως του 11% είχε η C&C, ενώ στο -4% βρέθηκε η μετοχή της BASF, που ανακοίνωσε ότι οι στόχοι του 2015 είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ