2014-10-25 07:35:08
Φωτογραφία για Η Σερβία αναμένει επενδύσεις από την Ελλάδα!
Οι σχέσεις  Ελλάδος και Σερβίας παραδοσιακά ευρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκαν στο Βελιγράδι ο Σέρβος πρωθυπουργός Aleksandar Vucic και ο πρόεδρος της βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκη.

«Η Σερβία δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για μεγαλύτερη προσέλκυση επενδύσεων από την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο Σέρβος πρωθυπουργός,  Aleksandar Vucic , στις συνομιλίες που είχε με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, με επικεφαλής τον  Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια, ο  Vucic  εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ελληνική Κυβέρνηση για τη βοήθεια που απέστειλε στη Σερβία την εποχή της πλημμύρας που έπληξε την χώρα , καθώς  επίσης, και για την πολιτική υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα προς τον ευρωπαϊκό δρόμο της Σερβίας.

Επίσης, ο  Βούτσιτς εξέφρασε ευχαριστίες και για τη στάση αρχών που τηρεί η Ελλάδα, η οποία δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος του Κοσόβου, κάτι που όμως αρχίζει να αλλάζει σύμφωνα με  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Pentapostagma.gr .


Ο  Μεϊμαράκης τόνισε πως η Ελλάδα παρέχει υποστήριξη στα μέτρα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σερβία, τα οποία εφαρμόζει στην πράξη η Κυβέρνηση της χώρας.

Τέλος, οι κκ. Vučić και Μεϊμαράκης είχαν συνομιλίες σχετικά με την επικείμενη  επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Σερβία, που προγραμματίζεται για τον μήνα Δεκέμβριο.

Όπως έχουμε γράψει πρόσφατα, η συμμαχία με την Σερβία αλλά και με άλλες βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία κά, είναι επιτακτική ανάγκη , έναντι της τουρκικής και αλβανικής  επεκτατικής πολιτικής. Απαιτείται η ελληνική διπλωματική ενεργοποίηση για την δημιουργία βαλκανικού μπλοκ χωρών, ενθυμούμενοι την περίοδο των ένδοξων βαλκανικών πολέμων, όπου μετά από ακριβώς 100 χρόνια, αντιμετωπίζουμε τους ίδιους «εχθρούς» και κινδύνους. Μια τέτοια βαλκανική συμμαχία θα πρέπει εμπεριέχει την ισότιμη συμμετοχή και ειλικρίνεια, στο μέτρο του δυνατού, για να αποτραπεί πάση θυσία ο νεοοθωμανισμός που εκφράζεται από το δίδυμο Ερντογάν, Νταβούτογλου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ