2014-10-25 11:42:22
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Καταγγέλλει πολιτική αποκλεισμών

Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών μετά τη σφοδρή καταιγίδα

«Πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη» καταγγέλλει η Ρένα Δούρου, εκφράζοντας ενόχληση για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική. Όπως αναφέρει, στη σύσκεψη μετείχαν υπηρεσιακοί και αρμόδιοι φορείς, αλλά δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος η περιφέρεια Αττικής.

«Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίωνα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο», τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη της κ. Δούρου, ''Δύναμη Ζωής''. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Αττικής, πρόκειται για μία αντιμετώπιση που εντάσσεται «σε έναν προεκλογικού τύπου σχεδιασμό, ο οποίος απάδει της κρισιμότητας της δύσκολης συγκυρίας».


Όπως αναφέρει, «Σήμερα, που οι πολίτες των δήμων της Αττικής μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη. Μια πολιτικάντικη πολιτική που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο».

Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών μετά τη σφοδρή καταιγίδα

Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί τα συνεργεία των δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή. O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον που σκεπάστηκε χθες από όγκους νερών. Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα, προβλήματα καταγράφηκαν σε 10 δήμους. Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν 250 με 300 αυτοκίνητα.

Όπως, είπε χθες μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά. Οι κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να γίνει άντληση υδάτων έφθασαν τις 850. Ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης δήλωσε ότι μέχρι τις 15:00, 80 συνεργεία θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά.

Οι δήμαρχοι Περιστερίου και Ιλίου, Α. Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε οικογένειες, των οποίων τα σπίτια είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με τον κ. Παχατουρίδη, πρόβλημα υπήρξε και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο. Με τα σπίτια αυτά, πρόσθεσε, έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα τρεις φορές στο παρελθόν.

Από την πλευρά του ο κ. Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής. Ανέφερε ακόμη πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα υπήρχε χθες το πρόβλημα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ