2014-10-26 12:36:30
Φωτογραφία για ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ... ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Πέντε προπονητές απαντούν σε πέντε ερωτήσεις του "gazzetta.gr" σχετικά με την αναμέτρηση των "αιωνίων" και δίνουν μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό για νίκη.

Αναλυτικά Θεωρείται όχι και άδικα ως η μητέρα των... μαχών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα παιχνίδι που θα έχει επάνω του τα βλέμματα όχι μόνο των φιλάθλων της χώρας, αλλά και πολλά από φίλους του ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Ένα παιχνίδι στο οποίο κάθε παίκτης θέλει να παίζει και κάθε προπονητής να προπονεί κάποια από τις δύο ομάδες.

Σε τέτοιες αναμετρήσεις τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες και πέντε προπονητές μιλούν για τις λεπτομέρειες αυτές. Οι Στάικος Βεργέτης, Γιώργος Παράσχος, Παναγιώτης Τζαναβάρας, Σάββας Παντελίδης και Μιχάλης Γρηγορίου δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό κυρίως λόγω έδρας, αλλά και ξεκούρασης, μιας και έπαιξε Ευρώπη την Τετάρτη, έναντι Πέμπτης του Παναθηναϊκού και δεν είχε και ταξίδι.


Οι ερωτήσεις

1. Yπάρχει φαβορί στη ντέρμπι;

2. Που θα κριθεί το παιχνίδι;

3. Θα επηρεάσουν τα ευρωπαϊκά ματς την απόδοση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού;

4. Τι θα λέγατε στους παίκτες πριν από ένα τέτοιο ματς;

5. Η έδρα παίζει τελικά ρόλο;

Βεργέτης: «Όποια άμυνα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα έχει το πλεονέκτημα»

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης δίνει μεγάλο βάρος στην άμυνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, έχει προβάδισμα για τη νίκη.

1. «Στα ντέρμπι έχουν το πρώτο λόγο η έδρα. Βέβαια ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να την σπάσει, με τρανό παράδειφμα το περσινό. Θα έλεγα φαβορί την έδρα, αν και πέρσι έγινε το αντίθετο. Είναι και η συγκυρία της στιγμής».

2. «Θα κριθεί στις άμυνες. Όποια άμυνα; κάνει τα λιγότερα λάθη η ομάδα αυτή θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει».

3. «Όχι γιατί και οι δύο είναι στην ίδια καλή ψυχολογική κατάσταση, οπότες δεν θα επηρεάσει».

4. «Να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον ρόλο τους και σε αυτά που τους έχω πει».

5. «Θεωρώ πως παίζει ρόλο γιατί οι οπαδοί δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα τους».

Παράσχος: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Παράσχος θεωρεί πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, στεκόμενος και στο ότι οι Πειραιώτες θα έχουν μία επιπλέον μέρα ξεκούρασης και χωρίς μάλιστα να έχοουν ταξιδέψει.

1. «Ναι υπάρχει φαβορί και αυτός είναι ο Ολυμπιακός, γιατί μετά την μεγάλη νίκη που έκανε η ψυχολογίσα του είναι καταπληκτική και θα παραταχθεί με ότι κξαλύτερο έχει, πιο επιθετικά και έστω και η μια μέρα ξεκούρασης και χωρίς ταξίδι είναι ένα αβαντάζ για τον Ολυμπιακό».

2. «Πιστεύω πως η επιθετική λειτουργία και η πίεση από τον Ολυμπιακό θα ήταν πολύ μεγάλη και αν μπορέσει η άμυνα του Παναθηναϊκού να παίξει όπως με την Αϊντχόφεν, αν καταφέρει δηλαδή και ανταποκριθεί το ίδιο θα κρίνει πολλά γιατί η δύναμη του Ολυμπιακού είναι μεσοεπιθετική του γραμμή».

3. «Ψυχολογικά θα βοηθήσει κατακόρυφα τον Ολυμπιακό γιατί η νίκη επί της Γιουβέντους ήταν τεράστια, αλλά και ο Παναθηναϊκός με το Χ στην Αϊντχόφεν θα πάει με άλλη ψυχολογία. Θα δούμε έναν Παναθηναϊκό ταμπουρωμένο και θα κοιτάξει περισσότερο την άμυνα. Θα παίξει ρόλο και η κούραση της μιας μέρας και του ταξιδιού».

4. «Αυτοί οι παίκτες και ειδικά του Ολυμπιακού έχουν την εμπειρία και ταμεγάλα ντέρμπι τα έχουν φάει με το κοθυτάλι, δεν χρειάζεται να τους πεις και πολλά. Είναι προετοιμασμένοι από μόνοι τους και αν πας να τους φανατίσεις ψυχολογικά, υποτιμάς τον εαυτό σου. Είναι προετοιμασμένοι από μόμνοι τους κυρίως του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού».

5. «Βέβαια. Πάντα το Καραϊσκάκη είναι ένα γήπεδο κλουβί και όταν πήγαινα ως προπονητής δεν μπορούσα να ακουστώ στα πέντε μέτρα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο θα δημιουργήσουν φανταστική ατμόσφαιρα και θα του δώσει μεγάλη ώθηση».

Τζαναβάρας: «θα κριθεί στην ψυχή και το πάθος»

Και ο νέος τεχνικός της Νίκης Βόλου Παναγιώτης Τζαναβάρας έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως το ντέρμπι θα κριθεί στην ψυχή και το πάθος.

1. «Υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός. Ο λόγος είναι πως είναι καλύτερη ομάδα, στο παιχνίδι με την Γιουβέντους έδειξε ότι όταν είναι συγκεκντρωμένος και σοβαρός και θέλει ένα παιχνίδι, μπορεί να το κερδίσει».

2. «Σίγουρα θα κριθεί στην τακτική. Ο Παναθηναϊκός θα να πρεσάρει και να παίξει στην κόντρα επίθεση γιατί ταχύτητα και θέλει να χτυπήσει στις αμυντικές αδυνβαμίες του Ολυμπιακού, ειδικά όταν παιζει ψηλά».

3. «Σίγουρα θα επηρεάσουν, αλλά και οι δύο ομάδες έρχονται από πολύκαλά αποτελέσματα και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Βέβαια και η κούραση θα παίξει τον ρόλο της, καθώς ο Ολυμπιακός έχει μια μέρα παραπάνω ξεκούρασης και χωρίς ταξίδι».

4. «Σίγουρα εκτός της τακτικής, αυτά ταματς κρίνονται στην ψυχή και το πάθος και θα πρέπει οι ομάδες να τα δίνουν όλα και οι παίκτες θα πρέπει να παίξουν με ψυχή και με πάθος».

5. «Φυσικά και θα παίξει ρόλο. Το Καραϊσκάκη είναι ένα γήπεδο και όχι στάδιο, οι φίλαθλοι θα βοηθήσουν την ομάδα και θα προσπαθήσουν να σπρώξουν τους παίκτες στη νίκη».

Γρηγορίου: «Θα παίξει σημαντικό ρόλο ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο»

Και ο προπονητής της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας ωστόσο πως όποιος βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο θα έχει τις περισσότερες ελπίδες για τη νίκη.

1. «Φαβορί υπάρχει και είναι ο Ολυμπιακός. Λόγω έδρας, λόγω του ότι είναι πρωταθλητής και ότι παίρνει τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα θα έλεγα πως έχει τον πρώτο λόγο... Οπότε φαβορί υπάρχει».

2. «Επειδή υπάρχει φαβορί, μεγάλο ρόλο θα παίξει η έδρα. Και οι δύο ομάδες έχουν καλή ψυχολογία. Θεωρώ πως θα κριθεί στο πόσο καλό θα είναι το επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού και στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Πόσους χώρους θα βρουν δηλαδή οι επιθετικοί του Ολυμπιακού και πως θα τους εκμεταλλευτούν. Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο θα παίξει μεγάλο ρόλο, κυρίως αν το έχουν πετύχει οι γηπεδούχοι. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα πιέσει στο ξεκίνημα, το θέμα είναι αν η πίεση αυτή θα επιφέρει καρπούς».

3. «Από θέμα ψυχολογίας και οι δύο είναι πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο Αϊντχόφεν, αλλά πιο πολύ μετράει η πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Ολλανδία, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους. Σίγουρα πιο κουρασμένος θα είναι ο Παναθηναϊκός λόγω του ταξιδιού, ενώ θα έχει και μία μέρα λιγότερη μέρα ξεκούραση. Η λογική λέει ότι αν επηρεαστεί κάποιος αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός, γιατί το ματς με την Αϊντχόφεν είναι πολύ κοντινό και σε μέρα, αλλά και σε ώρα...».

4. «Θα τους έλεγα πως εκτός από τις τακτικές σε αυτά τα παιχνίδια πιο σημαντικό είναι το πάθος και η ψυχή. Ανεξαρτήτως βαθμολογίας είναι θέμα πρεστίζ για τον κόσμο και για τους ίδιους. Θα τους έλεγα να δώσουν κάτι παραπάνω γιατί δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι».

5. «Σίγουρα παίζει ρόλο, πόσο μάλλον μετά το περσινό 0-3, θα παίξει σίγουρα διπλάσιο ρόλο φέτος. Ο κόσμος θέλει αυτό το ματς, το βλέπει σαν ρεβάνς για όσα έγιναν πέρσι και το αποτέλεσμα που πόνεσε πολύ. Βέβαια θα ήταν όμορφο να υπάρχει κόσμος και από τους δύο, θα ήταν πάρα πολύ ωραίο για την Ελλάδα να βρίσκονταν οπαδοί και των δύο ομάδων. Θα ήταν το ιδανικό...»

Παντελίδης: «Φαβορί είναι πάντα ο γηπεδούχος»

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού Σάββας Παντελίδης δίνει με τον τρόπο του προβάδισμα στον Ολυμπιακό λόγω έδρας. Πιο αναλυτικά:

1. «Τα παιχνίδια αυτά έχουν πάντα φαβορί όποιον είναι γηπεδούχος. Η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο και ειδικά τέτοιο γήπεδο».

2. «Στην δύναμη. Οι δύο ομάδες είναι καταπονημένες από τα ματς στην Ευρώπη. Όποια βγάλει πιο πολύ ενέργεια αλλά και δύναμη θα κάνει το παραπάνω βήμα για το θετικό αποτέλεσμα».

3. «Σίγουρα. Οι δύο ομάδες αυτήν την περίοδο δεν είναι τόσο έτοιμες. Θα είναι δύσκολο. Ακόμα και το να κάνει κάποιος μία μέρα μετά ταξίδι από το εξωτερικό παίζει ρόλο».

4. «Εξάρταται που θα είσαι. Στον γηπεδούχο να μπορέσει να ενθουσιάσει τον κόσμο και να φτιάξει ρυθμό. Στον άλλο να προσπαθήσει να έχει κατοχή μπάλας, βρίσκοντας ρυθμό και ενθουσιασμό μαζί».

5. «Όπως είπα και πριν νομίζω πως θα παίξει σημαντικό ρόλο. Για μένα όποια αποκτήσει τον απαιτούμενο ρυθμό και δημιουργήσει σωστό ματς θα παίξει και πιο καλά και θα πλησιάσει στη νίκη»..
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ