2014-10-27 08:52:13
Φωτογραφία για Στη βουλή η χορήγηση εφάπαξ επιδόματος στους ΕΜΘ εν αποστρατεία
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος στους ΕΜΘ εν αποστρατεία. Συγκεκριμένα, η βουλευτής, αναφέρει: Στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 ψηφίστηκε τροπολογία η οποία αίρει την αδικία της μη χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος σε όσους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) 

Συντάκτης:

Δώρα Μιχαήλ (volosnow.gr)

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος στους ΕΜΘ εν αποστρατεία. Συγκεκριμένα, η βουλευτής, αναφέρει:

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 ψηφίστηκε τροπολογία η οποία αίρει την αδικία της μη χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος σε όσους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) αποστρατεύονται πριν τα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας. Ωστόσο το ΥΠΕΘΑ μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού (ΕΛΟΑΣ) είχε διαφορετική άποψη ενημερώνοντας τους ότι εφόσον δεν αναγράφεται στην τροπολογία η λέξη “αναδρομικότητα”, δεν δικαιούνται το εφάπαξ!


Έτσι παρατηρείται το εξής οξύμωρο: στρατιωτικοί του ίδιου θεσμού (ΕΜΘ) να έχουν πληρώσει όλοι τις ίδιες εισφορές στο ταμείο τους (ΕΛΟΑΣ), πλην όμως να χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Α) σε αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν ως το 2010 και πήραν εφάπαξ,

Β) σε αυτούς που βγήκαν σε σύνταξη από το 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2014 και δεν παίρνουν παρά μόνο τις εισφορές τους, και τέλος

Γ) σε αυτούς που βγήκαν σε σύνταξη μετά τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 και παίρνουν εφάπαξ κανονικά. Συνεπώς ερωτάσθε:

Ποιες ενέργειες σχεδιάζουν τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των ΕΜΘ στρατιωτικών, οι οποίοι αν και βγήκαν στη σύνταξη από το 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, δεν παίρνουν κανονικά τα εφάπαξ τους;

ΠΗΓΗ: http://www.volosnow.gr/sti-vouli-i-xorigisi-efapax-epidomatos-stoys-emth-en-apostratia/
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ