2014-10-27 11:48:39
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Έργα και ημέρες της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας...
Η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, με τον τρόπο που λειτουργεί, λαμβάνει αποφάσεις, είναι εξαιρετικά αδιαφανής, ειδικά σε θέματα έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού Επίσης, ουκ ολίγα είναι τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι έγγραφα αλλοιώνονται ή τροποποιούνται ετεροχρονισμένα και τα μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, και όχι μόνο αυτής, λειτουργούν ως “αγέλη”  σε ορισμένες περιπτώσεις - καταστάσεις. Αυτά μαρτυρούν και δείχνουν τα παρακάτω τεκταινόμενα:

Το άρθρο αυτό είναι η συνέχεια παλαιότερου συμβάντος (που δημοσιεύτηκε τοπικά και πανελλαδικά) στο τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), όπου από πρώτη στην λίστα - κατάταξη και με πλήρη προσόντα έκτακτη καθηγήτρια, εντέλει δεν ανέλαβε εκπαιδευτικό έργο στο τμήμα και το έργο αυτό, το ανέλαβε συνυποψήφιος της με ελλιπή προσόντα και τελευταίος στην κατάταξη – αξιολόγηση. Αυτό έγινε χωρίς την επίδοση κάποιας γραπτής απόφασης (στο ΜΙΛΗΤΟ που λέμε) και μάλιστα με εντολή του προϊσταμένου, είχε ξαφνικά αλλάξει η αίθουσα διδασκαλίας, όπου το μάθημα διδάσκονταν συνήθως – κανονικά, για να μην μπορέσει να διδάξει η πρώτη και με πλήρη προσόντα στην αρχική αξιολόγηση του τμήματος, αλλά ο με ελλιπή προσόντα συνυποψήφιος της. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο link:


http://www.symvolinews.gr/2014/10/blog-post_654.html

Η έκτακτη καθηγήτρια μετά από αυτή την “ψυχρολουσία”, ζήτησε εγγράφως τους πίνακες αξιολόγησης και τις αναθέσεις εκπαιδευτικού έργου (έτσι όπως αυτές ενδεχομένως διαμορφώθηκαν). Επίσης, με την υπ' αριθ. πρωτ. 55/22-10-2014 επιστολή της προς τον Πρόεδρο του συμβουλίου του ΤΕΙ και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ (είναι καθηγητής στο ίδιο τμήμα, όπως καθηγητής του τμήματος είναι και ο Κοσμήτορας της Σχολής – διευθυντής), ζήτησε να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση.

Την Παρασκευή 24-10-2014, έλαβε μέρος των εγγράφων που αιτήθηκε, όπου αναγράφεται ότι από τις 25-9-2014, σε συνεδρίαση της συνέλευσης του τμήματος Ηλεκτρολογίας (μετά από την υπ' αριθ. 973/22-9-2014 πρόσκληση του Προέδρου – Προϊσταμένου του τμήματος), όπου διαπιστώθηκε πως οι πίνακες αξιολόγησης δεν άλλαξαν, αλλά στις αναθέσεις των μαθημάτων αναφέρεται ότι: 

“ανατίθεται η θεωρία στον κ. Ι. Ζ. παρότι είναι στην τρίτη θέση (και με ελλιπή προσόντα), διότι το γνωστικό αντικείμενο των δύο που προηγούνται στην σειρά αξιολόγησης είναι εκτός γνωστικού αντικειμένου των Ηλεκτρονικών και συγκεκριμένα της μεν πρώτης το διδακτορικό δίπλωμα είναι στην Θεωρητική Πυρηνική Φυσική, όπως και η ίδια δηλώνει στο βιογραφικό της και του δευτέρου στην αξιολογική σειρά κ. Β.Ε. γιατί είναι στην υπέρυθρη φασματοσκοπία σε οργανικά μόρια”. Πουθενά όμως, δεν αναφέρεται το αντικείμενο του διδακτορικού διπλώματος αυτού που ανέλαβε εντέλει την διδασκαλία του μαθήματος.  

Ακόμη και αν θεωρήσουμε την απόφαση της συνελεύσεως του τμήματος καθόλα σεβαστή και δίκαιη, παρουσιάζει παρά ταύτα τα κάτωθι προβλήματα:

1.    Ο προϊστάμενος του τμήματος (πυρηνικός Φυσικός και ο ίδιος), δίδασκε το μάθημα αυτό τα προηγούμενα έτη, αν και είχε σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση του ιδίου τμήματος, μη συνάφεια και αυτός με τα Ηλεκτρονικά!

2.    Η πρώτη στην κατάταξη, κλήθηκε να διδάξει το μάθημα, αποδεδειγμένα (δια τηλεφώνου, υπάρχει το αρχείο κλήσεων) μετά την απόφαση της συνέλευσης και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και προφορικώς την ενημέρωσε ο προϊστάμενος του τμήματος πως δεν θα αναλάβει εντέλει διδακτικό έργο.

3.    Ο προϊστάμενος εβδομάδες μετά την επίμαχη απόφαση της συνέλευσης δεν είχε έγγραφες αποφάσεις στα χέρια του και δεν τις επέδωσε στην ενδιαφερόμενη (τα έλαβε κατόπιν δικής της αιτήσεως και μετά από μια εβδομάδα)!

4.    Μέλη του μόνιμου διδακτικού προσωπικού του τμήματος και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης (αμφότεροι μέλη της εν λόγω συνελεύσεως του τμήματος) αγνοούσαν την αλλαγή στην ανάθεση του μαθήματος ως την προηγούμενη εβδομάδα.

5.    Οι αναθέσεις του διδακτικού έργου δεν έλαβαν την οριστική έγκριση ακόμη από την Σύγκλητο του ΤΕΙ, αν και τα μαθήματα ξεκίνησαν εδώ και μερικές εβδομάδες. Άλλωστε εκ του νόμου Το Συμβούλιο του ΤΕΙ (Σύγκλητος) δεν μπορεί να αποφασίσει πρόσληψη υποψηφίων κατά παρέκκλιση του πίνακα αξιολογικής κατάταξης και σε περίπτωση διαφωνίας αναπέμπει μία μόνο φορά το θέμα στο Συμβούλιο του τμήματος (Συνέλευση) αιτιολογώντας τη διαφωνία του. 

Επίσης η πρόσκληση εκτάκτου εκπαιδευτικού για διδασκαλία εκ του νόμου (Π.Δ. 163/2002) κοινοποιείται και στον Πρόεδρο του ΤΕΙ. Άρα γνωρίζει και ο Πρόεδρος ΤΕΙ ποιος προσλήφθηκε και αν δεν γνωρίζει, αυτό γίνεται κατά παράβαση του νόμου και ενδεχομένως από “αμέλεια” του.

Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, αφενός ότι οι αποφάσεις της διοίκησης του ΤΕΙ είναι αδιαφανείς, οι αποφάσεις ενδεχομένως να τροποποιούνται ετεροχρονισμένα και κατά το δοκούν του εκάστοτε διοικούντα και αφετέρου, ο υποψήφιος έκτακτος καθηγητής είναι παντελώς απροστάτευτος και ανυπεράσπιστος, διότι βρίσκεται προ τετελεσμένων αποφάσεων, που ακόμη και τώρα (αυτή την στιγμή) δεν μπορεί να προσβάλει δικαστικώς (με αίτηση αναίρεσης), χωρίς την τελική έγκριση του ΤΕΙ (ενώ τα μαθήματα ήδη τελούνται!!!).

Είναι δε προφανές, μάλιστα προδήλως εμφανές, πως όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στην πλειονότητα των μελών του ιδρύματος, αν όχι σε όλους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Κοσμήτορα, του Πρόεδρου του ΤΕΙ και των μελών της συνέλευσης του τμήματος (και της γραμματείας) Ηλεκτρολογίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ