2014-10-27 12:33:57
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ STRESS TESTS
Βενιζέλος: «Η χώρα βγαίνει και πάλι όρθια» 

«Δεν συμμερίζομαι τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, στην πορεία θα φανεί, αν θα ενισχυθεί η πραγματική οικονομία» δήλωσε στον ''ΒΗΜΑ FM'' ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ την εκτίμηση ότι «η χώρα βγαίνει και πάλι όρθια από την δοκιμασία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού» εκφράζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, στο μήνυμά του εν όψει του αυριανού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει την 28η Οκτωβρίου ως «μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας» και «αρχή του παλλαϊκού νικηφόρου πολέμου των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό». «Κάθε γενιά όμως αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις και στη δική μας έλαχε να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό πόλεμο, έναν ανορθόδοξο πόλεμο με ασύμμετρες  χρηματοοικονομικές απειλές», συνεχίζει, προσθέτοντας πάντως ότι πλέον «έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο διάστημα για την οριστική και ασφαλή έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση».


«Μπορούμε πλέον να πούμε ότι ο  πόλεμος της γενιάς μας έχει κερδηθεί, αρκεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός να σεβαστεί τις θυσίες του και να έχει ως ύπατο κριτήριο την αλήθεια», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο μπροστά στον ενωμένο και αποφασισμένο ελληνικό λαό», καταλήγει του μήνυμα του Ευ. Βενιζέλου.

Άρα, σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει ο κ. Βενιζέλος, σωστά κυβερνητικά στελέχη έρχονται να επιβεβαιώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με συντονισμένο τρόπο στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση των Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η όλη διαδικασία είναι στενά συνδεδεμένη με την πρόοδο ολοκλήρωσης της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Τα ίδια στελέχη αναφέρουν πως η καλή κεφαλαιακή κατάσταση των πιστωτικών ιδρυμάτων επιτρέπει την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών από Εθνική και Eurobank εντός του 2015, αλλά και τη δρομολόγηση των σχεδίων για ανταλλαγή των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) που κατέχουν οι επενδυτές με τις μετοχές που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή, όπως περιγράφεται από τον ν. 4254/2014, προϋποθέτει ειδική προεργασία τόσο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσο και από το υπουργείο Οικονομικών. Το ΤΧΣ θα πρέπει να αποτιμήσει πόσα κεφάλαια μπορεί να ανακτήσει από τα 25 δισ. ευρώ που τοποθέτησε στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ