2014-10-29 03:59:09
Φωτογραφία για Μήνυμα της Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου, Γραμματέως Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ΣΑΕ, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Το «Όχι» της μικρής Ελλάδας στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι αρχικά και η αντίσταση στις ορδές των Γερμανών συμμάχων τους, έπειτα, σήμανε την... απαρχή των θυσιών ενός ολόκληρου λαού.

Οι αγωνιστές της νίκης, οι ατρόμητοι πολεμιστές στα βουνά της Ηπείρου, άνδρες και γυναίκες, που μαζί με τους Ομογενείς από όλα τα σημεία του κόσμου, πολέμησαν για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, έγιναν σύμβολα αυτοθυσίας και ηρωισμού, προκαλώντας τον θαυμασμό ολόκληρου του κόσμου.

Η Πατρίδα μας τώρα και οι πολίτες της βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Η ανασφάλεια και ο οικονομικός πόλεμος που μαίνεται, η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος φέρνουν σε απόγνωση τους συνανθρώπους μας.

Ο Ελληνικός λαός τούτες τις κρίσιμες ωρες πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να πιστέψει σε εκείνες τις αξίες που κληρονόμησε από το ένδοξο παρελθόν του.


Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, να μεταλαμπαδεύσουμε τα μηνύματα της θυσίας για ένα υπέρτατο σκοπό, ανώτερο από την φυσική μας παρουσία, στις επόμενες γενιές, να τους δώσουμε όραμα και πίστη.

Έλληνες και Φιλέλληνες στα πέρατα του κόσμου, ενωμένοι, ας προασπίσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ας συνεχίσουμε με συνέπεια, με αξιοπρέπεια, με ενότητα, τον αγώνα μας για την προάσπιση της Ιστορίας μας, της Γλώσσας μας, του Πολιτισμού μας, της Πίστης μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ