2014-10-29 11:31:34
Φωτογραφία για Νέο φορο-σαφάρι για να καλυφθεί τρύπα 600 εκατομμύρια ευρώ
«Σαφάρι» φορολογικών ελέγχων σε τουλάχιστον 1.000 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, φυσικά πρόσωπα αλλά και μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου ετοιμάζει η εφορία, για να... καλύψει έως τέλος του έτους την «τρύπα» των 600 εκατ. ευρώ που εμφανίζουν τα φορολογικά έσοδα.

Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να βάλει «στο χέρι» και τα αδρανή επενδυτικά προϊόντα ( μετοχές, ομόλογα, repos, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστικά προϊόντα κλπ) προκειμένου να περάσουν στην κυριότητα του δημοσίου.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη συστήνεται ειδική επιτροπή που θα αναλάβει την επέκταση του μέτρου που ισχύει ήδη για τις αδρανείς καταθέσεις, από τις οποίες το δημόσιο αποκόμισε ήδη έσοδα 36,8 εκατ. ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κεφάλαια που παραμένουν σε ακινησία επί 20 χρόνια. Μάλιστα τα ιδρύματα του χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού τομέα θα υποχρεωθούν να στείλουν ειδοποιήσεις στους δικαιούχους αδρανών επενδύσεων ειδοποιήσεις πριν τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής, ενημερώνοντάς ότι σε περίπτωση που δεν παρουσιάσουν κινήσεις οι λογαριασμοί τους, το περιεχόμενο τους θα περιέλθει στο Δημόσιο λόγω συμπλήρωσης της 20ετίας!


Στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων, άμεσα θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε).

Με βάση το σχέδιο, οι ελεγκτικές υπηρεσίες καλούνται μεταξύ άλλων να συγκεντρώσουν 350 εκατ. ευρώ από τους μεγάλους οφειλέτες, να διενεργήσουν 1.000 προληπτικούς ελέγχους για φοροδιαφυγή αλλά και 27 εσωτερικούς, σε ενεργεία υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών με την ιδιότητα του εφοριακού.

Από την επίτευξη των στόχων αυτών, θα κρίνεται στο τέλος του έτους (ή και κάθε μήνα) αν θα παραμείνουν οι έφοροι τις θέσεις τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ