2014-10-29 15:20:45
Φωτογραφία για Τρέχουν για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων στο δήμο Ηρακλείου
Τρέχει για να προλάβει τις προθεσμίες ο Δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να εισπράξει τα βεβαιωμένα πρόστιμα των αυθαιρέτων πριν το τέλος του χρόνου Το πρόβλημα αφορά το έτος 1994 και τα βεβαιωμένα πρόστιμα της συγκεκριμένης περιόδου, καθώς μετά την 31η Δεκεμβρίου οι οφειλές παραγράφονται και ο Δήμος χάνει κάθε δυνατότητα είσπραξης τους. Το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του αποφάσισε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό είσπραξης για να μη χαθούν βεβαιωμένα πρόστιμα που ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Και αν προσθέσει κάποιος σ΄αυτό το γεγονός πως ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τα "στραβά μάτια" πλέον, καθώς ο νόμος περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων είναι ανελαστικός για υπαλλήλους και αιρετούς με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ποινικών ευθυνών εις βάρος τους.

Δύο είναι οι τρόποι που μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους οι 73 συμπολίτες που έχουν οφειλές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο: είτε με εφάπαξ πληρωμή της οφειλής, με όφελος την παραγραφή όλων των προσαυξήσεων (πχ αν ένας πολίτης είχε οφειλή 1000 ευρώ από πρόστιμο και με τις προσαυξήσεις πήγε στις 3000, μπορεί απλά να πληρώσει μόνον τα χίλια και να γλυτώσει όλα τα υπόλοιπα) είτε με συννενόηση με το μηχανικό του και αφού προηγούμενα ενταχθεί στο καθεστώς τακτοποίησης και νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.

​Να σημειωθεί πως η Οικονομική Υπηρεσία θα επικοινωνήσει με τον καθένα χωριστά από τους οφειλέτες για να τους υπενθυμίσει το πιεστικό των ημερομηνιών!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ