2014-10-30 06:38:11
Φωτογραφία για Τροπολογίες για εξαίρεση της ενιαίας ενίσχυσης από τις παρακρατήσεις για τον ΟΓΑ
Δεν συζητήθηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες, που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, για την μη παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών για τυχόν οφειλές προς τον ΟΓΑ. Οι εν λόγω τροπολογίες είχαν παρόμοιο περιεχόμενο και υπογράφονταν από 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 21 της ΝΔ και κατετέθησαν κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την διάθεση και χρήση δημόσιων εγγράφων, χωρίς όμως να γίνουν δεκτές από τον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν υποστηρίχθηκαν από κάποιον αρμόδιο υπουργό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, οι σχετικές τροπολογίες αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να επανέλθουν σε άλλο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στη Βουλή.

Ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, που κατέθεσε την τροπολογία εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «δεν μπορεί από τη μια να μιλάμε για παρακρατήσεις της ενιαίας ενίσχυσης και από την άλλη να μιλάμε για ρυθμίσεις χρεών με 100 δόσεις
. Ακόμη και η διοίκηση του ΟΓΑ μιλά για παρακράτηση με την σύμφωνη γνώμη των αγροτών. Και το βασικό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι στο νομοσχέδιο 4254/2014 μιλάμε για παρακρατήσεις κρατικών ενισχύσεων και όχι για κοινοτικές ενισχύσεις. Η ενιαία ενίσχυση είναι κοινοτική ενίσχυση και όχι κρατική. Θα επανέλθουμε στο θέμα και από εβδομάδας θα κατατεθεί ξανά η συγκεκριμένη τροπολογία και μάλιστα θα την υπογράψουν περισσότεροι βουλευτές».

Στο μεταξύ θα αυξηθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τις κάθε είδους πληρωμές. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την διάθεση και χρήση δημόσιων εγγράφων, που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, στο άρθρο 55 αναφέρει ότι θα υπάρχει πλήρης διασταύρωση στοιχείων μεταξύ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και των φορέων που καταβάλλουν πάσης φύσης πληρωμές. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Στο τέλος της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου ΙΑ.2 του νόμου 4254/2014 (Α΄ 85) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Κατόπιν σχετικής συµφωνίας µε την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., οι φορείς που καταβάλλουν πάσης φύσεως πληρωµές, επιδοτήσεις, αποζηµιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις, µπορούν να αποστέλουν οι ίδιοι στα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα τα ποσά προς πίστωση των δικαιούχων και τα ποσά προς πίστωση των λογαριασµών των ασφαλιστικών οργανισµών, κατόπιν της ανωτέρω διασταύρωσης και αποστολής των αναγκαίων στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ στους ανωτέρω φορείς.

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. διασταυρώνει τα αρχεία του Ενιαίου Συστήµατος Ελέγχου Πληρωµών Συντάξεων και του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης - Ασφαλιστικής Ικανότητας µε τα µητρώα µισθωτών της Ενιαίας Αρχής Πληρωµών, το µητρώο µισθωτών του ιδιωτικού τοµέα του πληροφοριακού συστήµατος Εργάνη, τα στοιχεία των προστατευόµενων µελών του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης και τα στοιχεία του εντύπου Α21 του ΟΓΑ».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ