2014-10-30 13:04:33
Φωτογραφία για Στέρεψαν οι “κάνουλες” στην Ξάνθη...Δεν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης!
Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης έμειναν τα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων της Ξάνθης λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες και δεν επέτρεψαν στο πετρελαιοφόρο τάνκερ να πλησιάσει το λιμάνι για εφοδιασμό.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών κ. Γιάννης Σιούτας το πρόβλημα είναι προσωρινό και ήταν σε γνώση των πρατηριούχων, αρκετοί από τους οποίους φρόντισαν να προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές της περιοχής. “Δεν υπολόγισαν σωστά τις ανάγκες του κόσμου, υπολόγισαν ότι θα πάει μέτρια η ζήτηση όπως και πέρσι και έτσι δεν υπήρξαν διαθέσιμες οι απαραίτητες ποσότητες” σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας πως “η κίνηση είναι πολύ αυξημένη και είναι λογικό γιατί πουλάμε από 1,01 μέχρι 1,05 / λίτρο, που με το επίδομα θέρμανσης η τιμή κυμαίνεται από 0,66 έως 0,70 λεπτά το λίτρο. Αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο είναι το πιο ανταγωνιστικό καύσιμο”.


Το πρόβλημα που έχει ανακύψει εκτιμάται πως θα ξεπεραστεί από βδομάδα, οπότε και θα υπάρξει νέος εφοδιασμός των πρατηρίων με καύσιμη ύλη και ως εκ τούτου θα μπορούν να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματα για πετρέλαιο θέρμανσης. “Αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει καύσιμο, υπάρχει πρόβλημα, αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί. Εγώ προσωπικά μερίμνησα και μπορώ να εξυπηρετήσω όσους έχουν ήδη κάνει τις παραγγελίες τους, αλλά όσοι μου ζητάνε τώρα του λέω ότι θα μπορώ από τη Δευτέρα και μετά να τους εξυπηρετήσω” τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σιούτας επισημαίνοντας πως “δεν θέλω να πιστεύω πως αυτή η “κρίση” θα αυξήσει την τιμή του πετρελαίου το οποίο βλέπουμε ότι κινείται πτωτικά. Την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσει το καράβι να ανέβει στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι που δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών”.

Ανταγωνιστικό το πετρέλαιο!

Ήδη από τις 15 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε και επίσημα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης κατεγράφη μια ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών, συγκριτικά με παρελθόντα έτη. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες, ενώ η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 35% περίπου συγκριτικά με πέρσι, με ολοένα και περισσότερες οικοδομές που είχαν σταματήσει την προμήθεια πετρελαίου να επιστρέφουν και πάλι σε αυτό.

“Πλέον βάζουν και οι οικοδομές πετρέλαιο. Κάνουν συνελεύσεις, τα βάζουν κάτω και βλέπουν ότι σαν το πετρέλαιο δεν υπάρχει. Καλώς ή κακώς, έχουμε μάθει να ζεσταινόμαστε απλά με ένα κουμπάκι. Όλα τα άλλα θέλουν έναν κόπο και διαδικασίες και είναι δύσκολο να ζεσταίνεσαι έτσι για ένα εξάμηνο. Να καθαρίζεις, να ανεβάζεις ξύλα. Όταν δηλαδή η τιμή του πετρελαίου πέφτει δεν υπάρχει λόγος να μην προμηθευτείς” αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών, υπογραμμίζοντας πως “οι παραγγελίες μέχρι στιγμής κυμαίνονται κάτω από τα 1.000 λίτρα ενώ σε ένα Μέσο Όρο έχουμε τα 700 λίτρα ανά παραγγελία”.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ