2014-10-31 01:59:09
Φωτογραφία για Γκρίνιες και παράπονα από την ασφαλιστική αγορά
Γκρίνιες και παράπονα ακούγονται από την ασφαλιστική αγορά και τα στελέχη της τα οποία όλη την ημέρα ασχολούνται με την ΟΡΚΑ, συγνώμη με την ORSA (Own Risk and Solvency Assessment) και δεν προλαβαίνουν όχι να πουλήσουν ασφάλειες αλλά να ρωτήσουν εάν έγινε κάποια πώληση.

Όσο και αν ακούγονται υπερβολικά τα παραπάνω έχει υπολογισθεί ότι περίπου το 50% του χρόνου τους τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών τον καταναλίσκουν το τελευταίο διάστημα στο διάβασμα εκατοντάδων σελίδων που αφορούν έγγραφα που σχετίζονται με γραφειοκρατικές απαιτήσεις της οδηγίας Solvency II ή άλλων κανονιστικών ρυθμίσεων της εποπτικής αρχής.

Ιδιαίτερη «ταλαιπωρία» συνιστά η απαίτηση καταγραφής όλων των κινδύνων που μπορεί να απειλήσει την επιτυχή εφαρμογή του τριετούς business plan μιας ασφαλιστικής επιχείρησης που καταρτίζει στο πλαίσιο της ORSA! Tα στελέχη καλούνται να περιγράψουν όλους τους δυνητικούς κινδύνους, που μπορεί να απειλήσουν την εταιρεία (φυσικές, καταστροφές, πόλεμος, θάνατοι, ισοτιμίες, αλλαγές στελεχών, ανταγωνισμός, κ.λ.π., κ.λ.π.)

Προτείνουμε λοιπόν στα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών αντί άλλης καταγραφής να υιοθετήσουν την ιδέα των αρχαίων Αθηναίων περί «αγνώστων θεών» και να επικαλεσθούν «τοις αγνώστοις κινδύνοις» και να τελειώνουν με την γραφειοκρατία….

Υ.Γ. Βέβαια μία τέτοια περιγραφή, μπορεί να στοιχίσει μερικά εκατομμύρια ευρώ στα κεφάλαια των ασφαλιστικών εταιρειών, λένε οι γνωρίζοντες Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ