2014-10-31 03:42:11
Φωτογραφία για Διακλαδική άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» [video]
Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποιήθηκε χθες η διακλαδική άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», η οποία έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Νήσου Πλατειάς.

Είναι η πρώτη φορά που Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ παρακολουθεί εθνική άσκηση μιας χώρας-μέλους, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από όσα είδε.

Το σενάριο της άσκησης, που διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες, προέβλεπε την κινητοποίηση της διακλαδικής δύναμης άμεσης αντίδρασης «Δ» για εκτέλεση επιχειρήσεων αποτροπής για κατάληψη βραχονησίδας στο Ανατολικό Αιγαίο και, σε περίπτωση αποτυχίας, εκτέλεση αμφίβιας ενέργειας για ανακατάληψή της, με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Την άσκηση παρακολούθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.


Μετά την άσκηση ο κ. Στόλτενμπεργκ επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και πλέον αποτελεί νησίδα ασφαλείας στην περιοχή» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, παρά τη δεδομένη δημοσιονομική της στενότητα, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά άνω του 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες, λόγω των κακών εξ ανατολών γειτόνων και «συμμάχων» της Κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών εξετάστηκαν το Κυπριακό και η τουρκική προκλητική στάση, η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους, οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και άλλα περιφερειακά θέματα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ