2014-10-31 14:31:30
Φωτογραφία για Από τις 10 Νοεμβρίου οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία...
Από τις 10 Νοεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες είτε ηλεκτρονικώς είτε να προσέρχονται στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλέςτους.

Η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος θα σταλεί μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Πάντως, προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμισή θα πρέπει να είναι συνεπής στις τρέχουσες εισφορές. Μέχρι την Τρίτη οι διοικητές θα πρέπει να έχουν στείλει τις παρατηρήσεις τους στο Υπουργείο Εργασίας.

«Πριν λίγες ημέρες έγινε νόμος του κράτους μια ρύθμιση – ανάσα που ανακουφίζει χιλιάδες οφειλέτες. Συζητήσαμε με τους διοικητές των ταμείων τις τεχνικές λεπτομέρειες και δράσεις προκειμένου μέσα στον μήνα να ξεκινήσει η υπαγωγή στη ρύθμιση. Στόχος είναι να ενισχυθούν τα έσοδα στα ταμεία για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα ώστε να δοθεί ένα τέλος σε ένα παρελθόν με ευθύνες του κράτους και των επιχειρήσεων. Θα υπάρξουν διασταυρώσεις και συμψηφισμοί» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ανέρχεται σε 11,3 δισ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ είναι 858, ενώ 211.739 αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούν στον ΟΑΕΕ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ