2014-10-31 17:26:22
Φωτογραφία για ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι έχει υπάρξει εμπλοκή, αφού η τρόικα δεν έχει πειστεί ότι η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, ώστε να υπάρχει λόγος να γυρίσει. 

Το ίδιο είπε χθες Πέμπτη και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η τρόικα δεν θα επιστρέψει εάν η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει το «πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής (full set policy proposals)» που αναμένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών βάσει των όσων συμφωνήθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο Κόνορ, κληθείς να σχολιάσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ανέφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σχολιάσω. Την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες».

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης πάντως συνεχίζονται οι καθησυχαστικές δηλώσεις ότι τα πάντα κινούνται βάσει του σχεδίου και σημειώνουν ότι αναμένουν την τρόικα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ