2014-10-31 23:11:07
Φωτογραφία για Ποιες συνήθειες κάνουν τη λιγούρα εντονότερη;
Συχνά θέλουμε «κάτι» για να αλλάξουμε γεύση ή να ξεγελάσουμε την πείνα μας. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό το «κάτι» σπανίως αναφέρεται σε κάποιο φρούτο ή κάποιο υγιεινό σνακ και θα... τολμούσαμε να πούμε ότι η σοκολάτα και τα πατατάκια είναι από τα πιο συνηθισμένα «κάτι» που βρίσκουμε τον εαυτό μας να τσιμπολογάει μέσα στη μέρα.

Οι λιγούρες είναι πολύ συνηθισμένες και θα λέγαμε καθόλου παράλογες. Αν και μας γεμίζουν ενοχές ορισμένες φορές, δεν είναι οι ίδιες οι τροφές αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε. Δυστυχώς, πολλές καθημερινές συνήθειες μάς κάνουν να έχουμε συνεχώς λιγούρες που πρέπει να ικανοποιήσουμε και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν υποπίπτουμε σε λάθη που τις κάνουν εντονότερες. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό.

To τσιμπολόγημα γίνεται κανονική μερίδα

Εάν έχετε λιγούρα για λίγο κέικ ή ένα μπισκότο, είναι απολύτως φυσιολογικό
. Το λάθος, όμως, που γίνεται είναι το λίγο κέικ να μεταφράζεται σε δύο γενναιόδωρα κομμάτια και το ένα μπισκότο να γίνεται ως δια μαγείας τέσσερα. Το πιο πιθανό, όμως, είναι να μην χρειάζεστε τέτοιες μερίδες για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Cornell το 2013, έδειξε ότι ακόμα και μικρές ποσότητες κάποιου γλυκού ή άλλου φαγητού-ενοχή, ικανοποίησαν εξίσου τους συμμετέχοντες όσο και οι μεγαλύτερες μερίδες. Συνεπώς, για τη λιγούρα δεν μετράει απαραίτητα η ποσότητα.

Το τσιμπολόγημα είναι πολύ επιλεκτικό

Πολλές φορές αισθανόμαστε να θέλουμε κάτι «γλυκό» ή κάτι «αλμυρό» για να ξεγελάσουμε το στομάχι μας, όμως, πόσες φορές επιλέξαμε μήλο με μέλι ή ξηρούς καρπούς; Οι λιγούρες διαρκούν λίγο και μπορούμε εύκολα να τις ξεχάσουμε εφόσον ικανοποιηθούν. Γι’ αυτό αντικαταστήστε τις τροφές που σας προκαλούν ενοχές και παρόμοιες – πιο υγιεινές – γεύσεις. Το αποτέλεσμα γευστικά θα είναι σχεδόν το ίδιο, αλλά οι θερμίδες που θα λάβετε θα είναι πολύ λιγότερες.

Τσιμπολογείτε αλλά δεν ξέρετε γιατί

Δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε πατατάκια και δεν ξέρετε γιατί. Αν πράγματι δεν μπορείτε να καταλάβετε τον λόγο που έχετε λιγούρα, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά γι’ αυτό. Για να αντιμετωπίσετε και αυτό το πρόβλημα, προσπαθήστε να σημειώνετε πότε σας πιάνει λιγούρα και αν κρύβεται κάποιο συναίσθημα πίσω από την ξαφνική σας όρεξη. Μπορεί να έχετε άγχος, να βαριέστε ή να περνάτε κάποια ερωτική απογοήτευση. Εάν μπορέσετε να καταλάβετε ποιά συναισθήματα κρύβονται πίσω από τις λιγούρες σας, θα μπορέσετε να βρείτε κάποιο μοτίβο και εν τέλει, ίσως, μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε κοιτάζοντας κατάματα την αιτία.

Γύρω σας έχετε πολλούς πειρασμούς

Το πιο πιθανό είναι να μην βγείτε στις 10 το βράδυ να βρείτε κάποιο γλυκό. Εάν, όμως, έχετε άμεσα διαθέσιμα μέσα στην κουζίνα σας γλυκίσματα και σνακς που σας φωνάζουν να τα γευτείτε, τότε όχι μόνο δεν θα σκεφτείτε την περασμένη ώρα, αλλά θα βρίσκετε πάντα λίγο χρόνο να ξεγελάτε την πείνα σας. Προσπαθήστε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα σνακς μέσα στο σπίτι σας, ιδιαίτερα σε κοινή θέα, ώστε ο πειρασμός να είναι ακόμα μικρότερος.

Κάνετε δίαιτα με πολύ σκληρούς όρους

Θέλουμε κάτι πολύ όταν δεν μπορούμε να το έχουμε. Όταν απαγορεύετε δια ροπάλου ορισμένες τροφές από τον εαυτό σας, η επιθυμία που έχετε για αυτές συσσωρεύεται και κάποια στιγμή θα εκραγεί. Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να «τσιμπάει» λίγη σοκολάτα πού και πού, δεν θα έχει καμία σημαντική επίπτωση στη δίαιτά σας, και μάλιστα θα σας κάνει να την λιγουρεύεστε λιγότερο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ