2014-11-01 11:35:32
Φωτογραφία για Νίκος Αναστασιάδης: Πάει Μόσχα για συμφωνίες σε άμυνα και οικονομία
Τον Ιανουάριο θα επισκεφθεί ο Νίκος Αναστασιάδης τη Μόσχα και στη διάρκεια της εκεί παραμονής του αναμένεται ότι θα υπογράψει τέσσερις τουλάχιστον συμφωνίες με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρόσκληση του προέδρου Πούτιν για την επίσημη επίσκεψη διαβιβάσθηκε χθες από τον Ρώσο πρέσβη, δύο δηλαδή εβδομάδες μετά που οι δύο Πρόεδροι τα είπαν στο Μιλάνο όπου είχαν συζητήσει και για τη μετάβαση Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πουο επικαλείται η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", υπάρχει προετοιμασία και θα συνεχισθούν μέχρι και το τέλος του χρόνου οι συζητήσεις για τις εξής συμφωνίες:

Αμυντική, η οποία θα αφορά πρωτίστως διευκολύνσεις που θα προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Οικονομία: Θα προηγηθεί συνάντηση της μικτής υπουργικής επιτροπής Ρωσίας- Κύπρου.

Θέματα παιδείας, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αναγνώριση πτυχίων.

Θέματα δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι την τελευταία περίοδο υπήρξαν σε διάφορα επίπεδα συναντήσεις (και με τον ΥΠΕΞ Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη) και συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Ρώσος πρέσβης μετέφερε χθες και νέο μήνυμα στήριξης προς τη Λευκωσία και καταδίκης των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ