2014-11-02 01:32:07
Φωτογραφία για Ήταν ένας γάτος- γάτος τρομερός:  Ο Αττίλας βρήκε ξανά τον δρόμο για το σπίτι του διανύοντας 27 χιλιόμετρα
Ο Αττίλας είναι ένας μαύρος αρσενικός γάτος. Ξεχωρίζει για την επιθετικότητα του που εν τέλει προκάλεσε πολλά προβλήματα στους τετράποδους συγκάτοικους τους. 

Και παρόλο που ο Αττίλας πήγε αλλού, σαν ατρόμητος που είναι κατάφερε να βρει τον δρόμο δύο φορές διανύοντας συνολικά 27 χιλιόμετρα!

Ο όμορφος γάτος έμενε στην Νέα Κριθαριά Μαγνησίας, στον κήπο μιας οικογένειας. Εκεί, έβρισκαν καταφύγιο και άλλες γάτες αλλά ο Αττίλας σαν νευρικός και ολίγον μάγκας, τους επιτίθονταν συνεχώς. Για να σώσει τα υπόλοιπα γατάκια η οικογένεια αποφάσισε να τον δώσει αλλού.

Η Λιάνα Μπλιού γνώρισε τον ατρόμητο γάτου και εξιστόρησε στην ιστοσελίδα zoosos.gr την ιστορία του. Η γυναίκα είπε ότι όλη η οικογένεια είναι εξαιρετικά φιλόζωη και κάθε μέρα περιποιείται όλες τις γάτες τις περιοχής. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο μαύρος γάτος εν ονόματι Αττίλας.

Όμως, ο γάτος ήταν εξαιρετικά νευρικός και επιτίθονταν στα αρσενικά και τα γατάκια. Την Άνοιξη του 2013 οι δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σ’ ένα άλσος, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Ώστε εκεί να μπορέσει ο Αττίλας να βρει την τύχη του. Έτσι και έγινε, μόλις έφτασαν εκεί τον έβγαλαν από το κλουβί μεταφοράς, τον άφησαν, τον χαιρέτησαν και έφυγαν.


Έλα όμως που ο Αττίλας είναι ατρόμητος και πανέξυπνος. Μετά από 11 μέρες η οικογένεια αντίκρισε τον μαύρο γάτο έξω από το σπίτι της! Στην αρχή κανείς δεν πίστεψε ότι πρόκειται για το ίδιο ζώο. Όμως η χαρακτηριστική άσπρη τούφα στον λαιμό του Αττίλα και η ακόμα πιο χαρακτηριστική χαδιάρικη συμπεριφορά του προς τους ανθρώπους το επιβεβαίωσε. Συγκινημένη η οικογένεια για το κατόρθωμα του ζώου το αγκάλιασε και το έβαλε πάλι στο σπίτι της.

Ο Αττίλας παρέμενε βίαιος με τους υπόλοιπους γάτους και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί.  Έτσι η οικογένεια μη μπορώντας να τον αποχωριστεί, αποφάσισε να τον μεταφέρει στον επαγγελματικό χώρο, που διαθέτει, κοντά στην πόλη του Βόλου περίπου 17 χιλιόμετρα από το σπίτι της.

Με αυτό τον τρόπο ο Αττίλας θα ήταν κάθε μέρα μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάει χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στα υπόλοιπα ζώα της οικογένειας. Όλα λοιπόν ετοιμάστηκαν για την εγκατάσταση του Αττίλα στο νέο του σπίτι στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Φτάνοντας στον νέο του χώρο ο μαύρος γάτος εξερεύνησε όσο μπορούσε περισσότερο το σημείο. Έφαγε, ήπιε νερό και… εξαφανίστηκε.

Έψαχναν, έψαχναν, αλλά ο Αττίλας πουθενά. Η οικογένεια περίμενε να γυρίσει σπίτι αν είχε φύγει από την βιομηχανική περιοχή αλλά τίποτα. Μετά από 20 μέρες, ο ατρόμητος γατούλης εμφανίστηκε και πάλι σπίτι της οικογένειας στα Νέα Κριθαριά Μαγνησίας! Ο γάτος δεν ήταν αδυνατισμένος από το μεγάλο του ταξίδι, ήταν όμως φανερά εξουθενωμένος.

Από εκείνη την ημέρα ο Αττίλας δεν ενόχλησε ποτέ κανένα άλλο ζώο και σταμάτησε να είναι βίαιος μέχρι και στα γατάκια που συνήθιζε να τα πνίγει. Κανείς από την οικογένεια του δεν μπορεί να καταλάβει πως συνέβη αυτή η μεταστροφή.

Ο μαύρος γάτος πια ζει σε ένα οικόπεδο ακριβώς δίπλα από το σπίτι της οικογένειας του, όπως εκείνος το επέλεξε, και πηγαίνει στο σπίτι των δικών του μόνο για φαγητό.  Φυσικά παραμένει και χαδιάρης και παιχνιδιάρης με τους ανθρώπους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το πρώτο Galien Think Tank Greece Forum
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το πρώτο Galien Think Tank Greece Forum
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ