2014-11-02 09:39:24
Φωτογραφία για «Δεν έχουμε πάρει οδηγίες να είμαστε πιο ευέλικτοι»
Στο αέρα βρίσκεται η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα αφού τα σημεία τριβής με την κυβέρνησης είναι πολλά... Οι πιστωτές μας εξακολουθούν να τηρούν σκληρή γραμμή, περνώντας το μήνυμα πως «δεν έχουμε πάρει οδηγίες να είμαστε πιο ευέλικτοι». Οι τροϊκανοί ζητούν καθημερινή ενημέρωση για τις λεπτομέρειες εφαρμογής της (ψηφισμένης) ρύθμισης των οφειλών , επισημαίνοντας ότι εξαρχής είχαν εκφράσει την αντίθεση τους για τη σκοπιμότητα μιας νέας ρύθμισης.

Η τρόικα υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ενημερώσει για το εάν και πώς έχουν καλυφθεί οι εκκρεμότητες της πρώτης φάση και το γεγονός αυτό καθιστά σαφές ότι είναι στον… «αέρα» η επιστροφή τους στη χώρα μας.

Το Μαξίμου επενδύει πολλά στην αλλαγή φρουράς στην Κομισιόν

Το Μαξίμου πάντως επενδύει πολλά στην αλλαγή φρουράς στην Κομισιόν – από την 1η Νοεμβρίου- με το επιχείρημα ότι θα σηματοδοτήσει την αλλαγή πλεύσης της Τρόικα, σε κρίσιμα θέμα όπως το Εργασιακό, το Ασφαλιστικό και το Μισθολόγιο του Δημοσίου.


Τα σημεία τριβής με την Τρόικα όπως γίνεται αντιληπτό είναι πολλά και αφορούν από τα ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα κόκκινα δάνεια.

Επίσης στο σχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι

Μπορεί οι κυβερνητικοί εταίροι να συμφώνησαν στο ότι οι αλλαγές θα πρέπει να εφαρμοστούν το 2016 και μόνο πιλοτικά να γίνουν παρεμβάσεις- και μάλιστα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, αλλά – η Τρόικα επιμένει να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο από 1/1/2015.

Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι θα ήταν… αυτοκτονία να βάλει κανείς “μαχαίρι” στην παρούσα φάση, στους μισθούς των εφοριακών και των τελωνειακών, υπενθυμίζοντας τι είχε συμβεί όταν έγινε οι τελευταίες περικοπές με το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ