2012-04-28 23:48:35
Φωτογραφία για ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!... ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2! *ΒΙΝΤΕΟ*
Με γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 119΄ ο Ολυμπιακός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας, νικώντας με 2-1 τον Ατρόμητο στην παράταση του 70ου τελικού του θεσμού και κατέκτησε τον 25ο τίτλο του, κάνοντας και το νταμπλ!

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Τζιμπούρ στο 29ο λεπτό του αγώνα, εκμεταλλευόμενοι το καλό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι επιθετικοί τους ήταν... κεφάτοι. Ο Ιγκλέσιας, στο 76΄ έφερε το ματς στα ίσα και τελικά το έστειλε στην παράταση.

Εκεί όπου «μίλησε» ο... συνήθης ύποπτος των ερυθρόλευκων, Φουστέρ που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη και την κούπα και στον Ερνέστο Βαλβέρδε το καλύτερο φινάλε της καριέρας του στο Λιμάνι.

Εξαιρετικά στημένος τακτικά ο Ατρόμητος, έμεινε συγκεντρωμένος στο πλάνο του και "άγγιξε" το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά φροντίζοντας να επιβεβαιώσει την ταμπέλα του φαβορί. Μιραλάς και Τζεμπούρ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην επίθεση, με τον Ιτάνζ πάντως να βρίσκεται σε ετοιμότητα! Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους ερυθρόλευκους που έβρισκαν απέναντί τους έναν πολύ καλά στημένο αντίπαλο, έτοιμο να χτυπήσει στην αντεπίθεση.


Η απερισκεψία του Φυτανίδη να κάνει πέναλτι στον Μανιάτη, έδωσε το δικαίωμα στον Χολέμπας να δώσει το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους από την άσπρη βούλα, όμως ο διεθνής χαφ έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγο μετά ήρθε ο Τζεμπούρ, ο οποίος με ένα από τα γνωστά του «τρομοκρατικά» τελειώματα σκόραρε και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη στιγμή, πετυχαίνοντας γρήγορα και ένα δεύτερο τέρμα και παραλίγο να τα καταφέρουν, με τον Τοροσίδη να χάνει μοναδική ευκαιρία. Ο Μπρίτο τον «μιμήθηκε» και έτσι διατηρήθηκε το 0-1 σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Σαφώς πιο ισορροπημένη η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό όμως να ρίχνει τον ρυθμό του, δίνοντας μέτρα στον Ατρόμητο που ήθελε να διατηρήσει την επαφή με το σκορ, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της ισοφάρισης.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει και ο Ιγκλέσιας με την συνδρομή του Χολέμπας, που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και δεν άλλαξε μόνο την τροχιά της, αλλά και την τύχη του ματς, έφτασε στην ισοφάριση βάζοντας τον Ατρόμητο δυναμικά στην διεκδίκηση του τροπαίου! Τότε ανέλαβε ο Μέλμπεργκ να... "καθαρίσει", όμως ο Ιτάνζ με σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Σουηδού έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Τα ανεπανάληπτα χαμένα τετ-α-τετ του Μιραλάς από ασίστ του πολύ δραστήριου, αλλά χωρίς ουσία, Φετφατζίδη, ήταν ενδεικτικά και του άγχους των ερυθρόλευκων που όσο περνούσε η ώρα δυσκόλευε τις προσπάθειές τους. Από την μεριά του ο ψυχωμένος και τυχερός Ατρόμητος κρατούσε όσο μπορούσε Μόνο που ο Φουστέρ είχε άλλη άποψη! Ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών, βρέθηκε στο σωστό σημείο, την σωστή στιγμή και χάρισε στον Ολυμπιακό το 25ο Κύπελλο της ιστορίας του και παράλληλα το νταμπλ!

Συγκλονιστικές στιγμές στο φινάλε με τους νταμπλούχους να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά και τους ηττημένους, να μην έχουν κουράγιο για τίποτα... Χαρακτηριστική η εικόνα του Ιτάνζ να ξεσπά σε λυγμούς.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης):

Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας (97’), Δημούτσος, Μπρίτο (77’ Σφακιανάκης), Επστάιν, Τάτος (63’ Καραμάνος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Καραγκούνης, Νάστος, Μπάλλας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):

Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέβας, Μανιάτης (103’ Μοδέστο), Μακούν (82’ Φουστέρ), Ορμπάιθ, Αμπντούν (72’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μαρκάνο, Διαμαντάκος, Ποτουρίδης.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ