2014-11-02 23:00:08
Φωτογραφία για Πέθανε ο πιο γνωστός   Αη Βασίλης στον κόσμο
Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Τζον Μουρ, που έγινε γνωστός ως "Άγιος Βασίλης" στις διαφημίσεις της Coca Cola.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην γενέτειρά του, το Burgess Hill, στο Sussex, όπου συνήθιζε να συμμετέχει μεταξύ άλλων και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, φορώντας την κόκκινη στολή και τις μαύρες μπότες του.

Όταν δεν πρωταγωνιστούσε ως Άγιος Βασίλης, εργαζόταν ως οδηγός ταξί και παλαιότερα, ως barman.

To 2006 έκανε την εμφάνισή του στη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Coca Cola, που "ακολουθούσε" τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού, που συνάντησε τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, κάθε χρόνο από τη δεκαετία του 193ο έως τότε.

"Πρέπει να είσαι μαγικός... Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, είναι να δημιουργήσεις έναν μαγικό δεσμό με καθένα από τα παιδιά. Πρέπει να είσαι το παράδειγμα της αγάπης και η προσωποποίηση όλης της καλοσύνης της ανθρώπινης φύσης", είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στους Financial Times, το 2011, ερωτηθείς πώς μπορεί να είναι ο τέλος Άγιος Βασίλης.


Οι κάτοικοι του Burgess Hill μοιράστηκαν κάποιες από τις σκέψεις τους στον Independent, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως τα παιδιά είχαν στ 'αλήθεια πειστεί, πως ήταν ο πραγματικός Άγιος των Χριστουγέννων.

"Πριν μερικά χρόνια, εγώ και τα παιδιά μου τον είχαμε συναντήσει σε πολυκατάστημα. Δεν θα ξεχάσω την έκφραση στο πρόσωπό τους, καθώς πίστευαν ότι ήταν ο Άγιος Βασίλης. Ακόμα και η μεγαλύτερη κόρη μου. Τα χαιρέτισε, τους έγνεψε κι εκείνα ήταν τόσο χαρούμενα...", είπε η Pixi Stevens.

"Δεν ήταν ποτέ εκτός ρόλου. Πάντα πρόθυμος να πει μία κουβέντα σε ένα παιδάκι, μόλις οι γονείς του το ζητούσαν. Τα Χριστούγεννα θα είναι πάντα λίγο πιο θλιβερά χωρίς αυτόν", είπε η Gemma Sadler.

Την ευγνωμοσύνη της για την αγάπη του κόσμου προς τον θείο της και τα μηνύματα στη μνήμη του, εξέφρασε η ανιψιά του, Frankie Moore.

"Ήταν πολύ όμορφο, το να μεγαλώνεις δίπλα του. Το να μπορώ να λέω στους φίλους μου, ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν θείος μου, ήταν ό,τι καλύτερο. Καλό ταξίδι θείε Τζον, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ", έγραψε.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ