2014-11-03 19:18:39
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Πρόστιμο-μαμούθ στη Ferrari - Δεν έχει υποβάλει τα στατιστικά στοιχεία τροχαίων
Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ferrari, γιατί από το 2011 δεν έχει... υποβάλει τις προβλεπόμενες από την Αμερικανική νομοθεσία λεπτομερείς εκθέσεις στην Εθνική Διεύθυνση για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) σχετικά με παράπονα πελατών, τραυματισμούς, θανάτους καθώς και πιθανά προβλήματα των αυτοκινήτων της.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αμερικανικές Αρχές από το 2011 έχουν καταγραφεί τρία δυστυχήματα με Ferrari, (το 2009 στην Καλιφόρνια με F430 Spider, το 2006 στη Γερμανία με F430 F1 και το 2005 στο Ιλινόις με 360 Spider) τα οποία δεν αναφέρθηκαν ποτέ, από την Ferrari, στο NHTSA όπως προβλέπεται από τον νόμο προκειμένου να ελέγχεται η ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Για το λόγο αυτό η Ferrari καλείται αφενός μεν να καταβάλλει το πρόστιμο - ρεκόρ για αντίστοιχες περιπτώσεις - των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων αφετέρου δε, να αναπληρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί στα αρχεία του NHTSA, υποβάλλοντας αναδρομικά όλες τις σχετικές εκθέσεις και τα στατιστικά στοιχεία που απαιτούνται.

H Ferrari έχει ήδη ανακοινώσει από το Maranello ότι προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά και να εκπαιδεύσει υπαλλήλους οι οποίοι θα ασχοληθούν με την αναδρομική σύνταξη των εκθέσεων που λείπουν από το 2011 και οι οποίες, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, είναι τριμηνιαίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ColorFont: Cydia tweak new free
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ColorFont: Cydia tweak new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ