2014-11-03 23:28:01
Φωτογραφία για Kyocera proteus, το κινητο μεταμορφώθηκε σε smart and
Το εγχείρημα της Ιαπωνικής εταιρείας ονομάζεται Proteus, και είναι ένα smartphone που λυγίζει όσο χρειάζεται για να μετατραπεί σε περικάρπιο, και επομένως μιλάμε πια για μια φορετή συσκευή (wearable device). Οι οθόνες AMOLED είναι η δημοφιλέστερη επιλογή για την τεχνολογία του είδους, αλλά η Kyocera θέλει να πάει τις εξελίξεις ένα βήμα παραπέρα, και έτσι θέλει να δημιουργήσει μία οθόνη που δεν θα περιβάλλεται από "κορνίζα" (χωρίς bezels) και που θα διαθέτει ένα φυσικό keypad που θα εμφανίζεται και θα εξαφανίζεται κατά βούληση.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, απαιτείται ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται "shape memory" (σχηματική μνήμη, αυτή την ιδιότητα την έχουν ορισμένα κράματα μετάλλου, που επανέρχονται στο αρχικό σχήμα τους μετά από τη θέρμανση τους, όταν έχουν παραμορφωθεί). Αρχικά, η οθόνη θα είναι επίπεδη, ωστόσο μόλις ενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό, θα παίρνει κάποιο προκαθορισμένο σχήμα.


Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του Proteus. Από ένα smartphone με επίπεδη οθόνη, θα μετατρέπεται εύκολα σε ένα περικάρπιο με καμπύλη οθόνη. Μάλιστα το περικάρπιο θα μπορεί να προσαρμόζεται πέρα από το χέρι, στο πλαίσιο του τιμονιού ενός ποδήλατου για παράδεγμα.

Από την πίσω μεριά, θα διαθέτει διάφορους βιομετρικούς αισθητήρες (αισθητήρας καρδιακών παλμών κ.ά) και πιεζοηλεκτρικά στοιχεία (για να παράγεται ενέργεια από φυσικές ασκήσεις ή κατά το "λύγισμα" της συσκευής. Όσο αφορά στην μπαταρία, θα είναι εύκαμπτη ή θα μπορούσε να αποτελείται από πολλαπλά τμήματα (κάτι εφικτό με τη σημερινή τεχνολογία).

Η Kyocera πραγματοποίησε μία επίδειξη ενός πρωτότυπου του Proteus στην έκθεση CEATEC, αλλά το οποίο βρίσκεται ακόμη αρκετά μακριά από το να γίνει πραγματικότητα.

 Site: GSMArena

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ