2014-11-04 23:41:05
Φωτογραφία για Με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο. συναντήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης
Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο. στη Σίνδο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος... βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του σχετικού διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ.

Συζητήθηκαν τα βασικά ερωτήματα που αφορούν το μέλλον του εργοστασίου και των εργαζομένων, και συγκεκριμένα:

- Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο για το μέλλον την ΕΛ.Β.Ο. μετά την εκκαθάριση, σχετικά με τις 345 θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει,

- Ποια θα είναι η συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά την εκκαθάριση,

- Ποια θα είναι η τύχη των δύο ήδη υπαρχόντων συμβάσεων της εταιρείας με το ΥΠΕΘΑ, και

- Αν οι εγκαταστάσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που βρίσκονται στο χώρο της ΕΛ.Β.Ο., που συνιστούν ιδιοκτησία του ΥΠΕΘΑ, θα περιληφθούν στην εκποίηση στους επικείμενους πλειστηριασμούς ή θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται.


Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης διαβεβαίωσε την διαπαραταξιακή επιτροπή των εργαζομένων στην ΕΛ.Β.Ο.

α) για την άμεση ενημέρωση της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών σχετικά με τα ζητήματα της ΕΛ.Β.Ο., και

β) για την αναζήτηση πολιτικών απαντήσεων μέσα από την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Βουλή,

με δεδομένο ότι είναι γνωστή τόσο η σωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία του προσωπικού της ΕΛ.Β.Ο., όσο και η μοναδική στον ελλαδικό χώρο ποιότητα των εγκαταστάσεων και υποδομών της εταιρείας, που συνιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αυτάρκεια στην υποστήριξη των αμυντικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και για την ανάκαμψη της αναπτυξιακής λειτουργίας της χώρας μας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ