2014-11-05 05:35:08
Φωτογραφία για Έκλεισε η οικονομική εκκρεμότητα Μητρόπολης – Δήμου Βόλου
Ρυθμίστηκε τελικά η οικονομική εκκρεμότητα που υπήρχε μεταξύ Δήμου Βόλου και Μητρόπολης Δημητριάδος και αφορούσε την επιβολή προστίμων για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μητρόπολη και δέσμευση των λογαριασμών της, μετά την αποστολή του χρέους στην τράπεζα για κατάσχεση εις χείρας τρίτων.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, μετά τη συμφωνία που είχαν πρόσφατα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, για συμψηφισμό των χρεών, με μίσθωμα για τα σχολεία που φιλοξενούνται σε χώρο της Μητρόπολης στο Αλιβέρι. Ήδη η Μητρόπολη εντάχθηκε στη νέα ρύθμιση, πλήρωσε 46.000 € (γλίτωσε προσαυξήσεις ύψους 12.000 €) και σε μισθωτήριο διάρκειας δύο χρόνων που θα συνταχθεί, ο Δήμος θα αποπληρώσει το ποσό αυτό που πλήρωσε η ΙΜΔ.

Το χρέος της Μητρόπολης προς τον Δήμο Βόλου ήταν ύψους 58.000 € από πρόστιμα που είχε βεβαιώσει η Διεύθυνση Πολεοδομίας.

Με απόφασή της η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στις 28 Αυγούστου, είχε αποφασίσει να στείλει όλα τα χρέη (μεταξύ των οποίων και της Ι.Μ.Δ.) προς τον Δήμο στην τράπεζα, για κατάσχεση εις χείρας τρίτων, οπότε η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να κάνει κατάσχεση των ποσών που ζητούσε ο Δήμος.


Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, με τον Μητροπολίτη, είχαν συναντηθεί, συζήτησαν για το θέμα και είχαν αποφασίσει να συμψηφιστούν τα πρόστιμα της ΙΜΔ με μισθώματα σχολείων, που στεγάζονται στο χώρο της Μητρόπολης.

Τελικά η Τράπεζα έβγαλε 46.000 € από τον λογαριασμό της ΙΜΔ και επειδή το χρέος εντάχθηκε στη νέα ρύθμιση, δεν επιβαρύνθηκε με προσαυξήσεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν 12.000 €.

Ο Δήμος, τις επόμενες ημέρες, θα υπογράψει μισθωτήριο με τη Μητρόπολη για τα σχολεία του Αλιβερίου, διάρκειας δύο χρόνων, ώστε σιγά – σιγά να αποπληρωθεί το ποσό των 46.000 € που πλήρωσε η ΙΜΔ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ