2014-11-05 10:33:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Καλά Χριστούγεννα και βλέπουμε για την επιστροφή φόρου
Μπλοκαρισμένες είναι κάποιες επιστροφές φόρου με τους φορολογούμενους να τις περιμένουν πώς και πώς λόγω της μεγάλης οικονομικής στενότητας, ωστόσο κατά περίπτωση χρειάζεται να περιμένουν και μάλιστα πολύ.

Χαρακτηριστική είναι η «περιπέτεια» φορολογούμενου στην Πάτρα, ο οποίος όπως αναφέρει στο thebest.gr δικαιούται επιστροφή φόρου της τάξεως των 183 ευρώ κι ενώ όπως αναγραφόταν στο εκκαθαριστικό του θα την εισέπραττε έως τις 26 Ιουνίου, μέχρι τώρα δεν έχει πάρει ούτε…λεπτό.

Αντιθέτως , συγγενικό του πρόσωπο με το οποίο υπέβαλαν την ίδια χρονική στιγμή την φορολογική τους δήλωση, έλαβε την επιστροφή αμέσως, μέσα στον Ιούνιο.

Ο φορολογούμενος έκανε μια επίσκεψη στην εφορία της Πάτρας για να ρωτήσει πού έχει κωλύσει η υπόθεσή του. Όπως αναφέρει, η υπάλληλος τον ενημέρωσε πως είχε προκύψει κάποιο λάθος με κάποιες τραπεζικές επιταγές για την επιστροφή κι ότι θα πρέπει να περιμένει έως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον και τον προέτρεψε να περάσει από το ταμείο της εφορίας για παν ενδεχόμενο γύρω στον Φεβρουάριο Σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» είχε αναφέρει ότι φορολογούμενοι μάταια περιμένουν επιστροφές φόρου , καθώς οι διασταυρώσεις των στοιχείων παραμένουν «μπλοκαρισμένες» στα πλοκάμια μιας απίστευτης γραφειοκρατίας, κάπου μεταξύ Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), εφοριών και ασφαλιστικών ταμείων.

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ