2014-11-05 11:47:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Στον Ανακριτή σήμερα ο δικηγόρος που εξαπατούσε ανυποψίαστους πελάτες
Στον Ανακριτή οδηγείται σήμερα ο δικηγόρος που συνελήφθη στις 31 Οκτωβρίου στην Πάτρα, καθώς εξαπατούσε ανυποψίαστους πελάτες του. Ο 49χρονος δικηγόρος, η άδεια ασκήσεως του οποίου του είχε αφαιρεθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο, συνελήφθη για απάτη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, όταν παρέλαβε από 42χρονη χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Συγκεκριμένα ο 49χρονος προσποιούμενος τον δικηγόρο, απέσπασε από τη 42χρονη το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, για υποτιθέμενες πληρωμές παραβόλων που απαιτούνταν για δικαστική της υπόθεση, προσκομίζοντας πλαστά τραπεζογραμμάτια.

Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίστηκα και όπως προέκυψε, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ο δράστης διέπραττε συστηματικά απάτες, αποσπώντας χρηματικά ποσά από πελάτες του, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο δικηγορικό γραφείο που διατηρούσε στην Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν σφραγίδες και ιδιόχειρες αποδείξεις τραπεζογραμματίων.


Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος, από το 2007, με πρόσχημα την παροχή νομικών υπηρεσιών, ή την άμεση ανάγκη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δικών του προσώπων, ή άλλες οικονομικές δυσχέρειες, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Με στόχο να γίνει πιο πειστικός, ο δράστης κατάρτιζε πλαστά έγγραφα υπηρεσιών και τραπεζικών υποκαταστημάτων, τα οποία μάλιστα επικύρωνε, για να παραπλανήσει τα θύματά του, χρησιμοποιώντας τις προαναφερόμενες σφραγίδες, ως ακριβή αντίγραφα των γνησίων και στη συνέχεια, τους τα παρέδιδε ή τα παρακρατούσε στο γραφείο του και τους τα επιδείκνυε.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα (12) ακόμα περιπτώσεις απάτης, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε ο 49χρονος από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ