2014-11-05 14:22:42
Φωτογραφία για Δεν πάει το μυαλό σας: Τι είχαν βάλει τον εγκέφαλο της 11ης Σεπτεμβρίου να διαφημίζει...θα κλάψετε! [photo]
Την… ατυχέστερη έμπνευση στην ιστορία της διαφήμισης είχαν μάλλον οι εμπνευστές διαφημιστικού για... αποτριχωτική κρέμα, στην οποία «πρωταγωνιστεί» ο κρατούμενος στο Γκουαντάναμο που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Όπως αναφέρει το www.ethnos.gr, επικαλούμενο τη Χουριέτ, έχει προκληθεί σάλος στην Τουρκία μετά την διαδικτυακή διαφήμιση μιας τουρκικής εταιρείας καλλυντικών για μια αποτριχωτική κρέμα, που απεικονίζει τον Χαλίντ Σείχ Μοχάμεντ, Πακιστανό πρώην ηγέτη της Αλ- Κάιντα, κατηγορούμενο ως τον «εγκέφαλο» της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Ο Μοχάμεντ κρατείται στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο και αντιμετωπίζει την θανατική ποινή, αν καταδικαστεί.

Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη δηλώνοντας άγνοια και τονίζοντας πως χρησιμοποίησαν την εικόνα του «για τις τρίχες του και όχι για τις πράξεις τρομοκρατίας του».

Το σλόγκαν της διαφήμισης, που συνοδεύεται από φωτογραφία του Μοχάμεντ, γράφει στα Τουρκικά «Η αναμονή δεν θα σας απαλλάξει από τις τρίχες».


«Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν τρομοκράτης. Αυτή η φωτογραφία είναι δημοφιλής στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο στην Τουρκία. Αυτός ο τύπος είναι τόσο τριχωτός, που σκεφτήκαμε ότι το σώμα του ταίριαζε απόλυτα στη διαφήμισή μας» δήλωσε ο Μεχμέτ Καν Γιλντίζ, εκπρόσωπος της εταιρείας καλλυντικών, στην Hurriyet.

Η ιστορία ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την 1η Νοεμβρίου από την αμερικανική ιστοσελίδα ειδήσεων Vox που αναγνώρισε το πρόσωπο του τρομοκράτη στην διαφήμιση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ