2014-11-05 15:37:17
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ!
Τρελαμένος Νίκος Αλέφαντος στη στήλη του στο "sportdog.gr" με τους δημοσιογράφους για το Γιουβέντους-Ολυμπιακός! Ποιος δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του; "Εγώ θα έβαζα μέσα τον Σαλίνο"!

Αναλυτικά:

Εγώ το είδα διαφορετικά το ματς από κάποιους δημοσιογράφους. Σίγουρα ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά μέσα στο Τορίνο. Σίγουρα καρδιοχτύπησε πάρα πολύ τη Γιουβέντους όταν προηγήθηκε με 1-2. Όμως υπάρχουν ορισμένα μελανά σημεία που στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα μεγάλο θρίαμβο. Σε αυτά πρέπει να αναφερθούμε ώστε να διορθωθούν επιτέλους.

Δεν σκοράρανε πάλι οι μπροστινοί. Ο Μήτρογλου είναι σε κακή κατάσταση, δύσκολα παίρνει τα πόδια του. Τα εξτρέμ σου δεν βλέπουν δίχτυα. Τον Αφελάι που τον είδαν πολύ καλό οι δημοσιογράφοι, εγώ απορώ αν έβλεπα άλλο ματς. Τι έκανε δηλαδή ο Αφελάι;

Τα γκολ τα έβαλαν ο Μποτία και ο Ντινγκά. Ως ομάδα ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά στην έδρα της Γιουβέντους. Όμως σε ένα λεπτό τα διέλυσε όλα. Με παιδικά λάθη στην άμυνα που θύμισαν το ματς με τη Μάλμε.


Όταν βρίσκεσαι 1-2 στο σκορ, εκεί το ματς το χάνει και ο προπονητής. Εκεί γίνεται πλέον ματς προπονητών. Σώθηκε ο Αλέγκρι. Νίκησε κατά κράτος τον Μίτσελ. Θα σας πω γιατί. Έκανε εξαιρετικές αλλαγές ο Αλέγκρι ενώ οι αλλαγές του Μίτσελ δεν ακούμπησαν μπάλα.

Έβγαλε πολύ νωρίς τον Μοράτα που τον είχε μελετήσει ο Ολυμπιακός και ήξερε πλέον πώς να τον παίξει, και έβαλε μέσα τον Γιορέντε ο οποίος στήριξε όλη την ανατροπή της Γιούβε. Ο Γιορέντε ήταν το κλειδί. Δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον Μποτία. Και όταν έκανε το 3-2, έβγαλε τον Μαρκίζιο από τα χαφ και έβαλε κόφτη για να δέσει πίσω, διότι πριν δεν είχε ούτε έναν κόφτη!

Αντιθέτως διαφωνώ με τις αλλαγές του Μίτσελ οι οποίες όχι μόνο δεν ακούμπησαν μπάλα, αλλά δεν ήταν σωστό το σκεπτικό. Κάνει ο Ολυμπιακός το 1-2, η ομάδα σου έχει πετύχει θαύμα, αλλά εσύ τι κάνεις; Αμέσως έπρεπε να κάνεις μια σωστή αλλαγή. Δεν κάνεις τίποτα όμως. Περιμένεις να φας τα δύο γκολ και μετά κάνεις τις αλλαγές.

Δεν έπρεπε να βγάλει τον Τσόρι για να βάλει τον Φουστέρ ο οποίος δεν είναι σε καλή κατάσταση, το έχουμε ξαναδεί να μπαίνει και να μη βοηθάει. Δεν ήταν ο Αφελάι για να παίξει όλο το ματς. Ο δε Διαμαντάκος δεν ακούμπησε μπάλα. Ο Κασάμι μπήκε τσατισμένος επειδή τον είχε έξω ενώ ήταν πολύ καλός με τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη. Εγώ θα ξεκινούσα με την ίδια 11άδα όπως είχε παίξει εδώ με τη Γιουβέντους.

Και θα έκανα το εξής που το έχω ξαναπεί ως σκέψη. Μετά το 1-2 θα έβαζα τον Σαλίνο δεξί μπακ και θα πέρναγα μπροστά του τον Ελαμπντελαουί ο οποίος ήταν καταπληκτικός, τον είχε τρελάνει τον Ασαμόα. Δεν μπορούσαν να τον πιάσουν αυτόν, και προσέξτε, το παιδί έπρεπε και να παίρνει όλη την πλευρά διότι έπαιζε ως μπακ. Θα του έβαζα λοιπόν τον Σαλίνο πίσω του για να δέσω πιο πολύ ως ομάδα αμυντικά μετά το 1-2. Και θα έπαιζα τις κόντρες κρατώντας μέσα τον Τσόρι, έχοντας μπροστά τον Ελαμπντελαουί ταχύτατο, θα κράταγα και τον Μήτρογλου. Εκεί, μετά το 1-2 χάθηκε το παιχνίδι, εκεί υπήρξε η αδράνεια. Ο Αλέγκρι το χειρίστηκε πιο καλά.

Ειλικρινά αυτά είδα και αυτά λέω. Μετά τα ματς με την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη είχα δώσει συγχαρητήρια στον Μίτσελ, είχα πει ότι ήταν εξαιρετικός. Χθες δεν μου άρεσε το κοουτσάρισμά του. Η δε Γιουβέντους δεν είναι η παλιά Γιουβέντους, το παλιό φόβητρο, γι΄ αυτό και δεν κάνει τίποτα τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν μείνει πίσω οι ιταλικές ομάδες από τους Ισπανούς, τους Άγγλους και τους Γερμανούς.

Είναι κρίμα να παίζεις τόσο καλά, να είσαι 1-2 στο 61΄, να έχεις την πρόκριση στα χέρια σου αφού και με ισοπαλία θα περνούσες, αλλά να σου βάζει 2 γκολ σε 1 λεπτό, να χάνεις τη μεγάλη ευκαιρία να πετάξεις έξω τη Γιουβέντους. Έγιναν λάθη απ΄ όλη την άμυνα, αλλά και από τον προπονητή.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ