2014-11-05 17:27:18
Φωτογραφία για Συρρέουν οι καταστηματάρχες στο Δήμο για να ... τακτοποιηθούν!
Αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω το καθεστώς ομηρίας και να ενταχθούν σ΄ένα πλαίσιο νομιμότητας και... τακτοποίησης εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να προσέρχονται στη Διεύθυνση Πολεοδομίας για να βγάλουν τα απαραίτητα χαρτιά αδειοδότησης τους.

Λίγες εβδομάδες μετά τη δημόσια διαβούλευση από πλευράς δήμου και οι ερωτήσεις από τους ενδιαφερόμενους είναι πολλές, τα τηλέφωνα έχουν πάρει "φωτιά" και οι επισκέψεις των καταστηματαρχών στο κτήριο της Πλατείας Δασκαλογιάννη αποτυπώνει μια εικόνα πως υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση.

"Ένας στους τρεις καταστηματάρχες, που έχει στα χέρια του απόφαση σφραγίσματος απο τις κρατικές αρχές έχει ήδη τακτοποιηθεί και αν φανταστεί κανείς πως περισσότεροι από 30 έχουν τέτοιες αποφάσεις στα χέρια τους, είναι πολύ σημαντικό για το ξεκίνημα που κάνουμε" λέει στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης. "Τόσα χρόνια, οι περισσότεροι απ'αυτούς ζούσαν με την άγνοια του νόμου, το φόβο των αιφνιδιαστικών ελέγχων αλλά και του αλληλοκαρφώματος από συναδέλφους τους και γενικότερα από την ανασφάλεια που γεννά η παρατεταμένη ανομία"!


Όπως ο ίδιος εκτιμά, το νερό φαίνεται να "μπαίνει στο αυλάκι" και πιστεύει πως άνοιξε ο δρόμος για να υπάρξει μια καλύτερη συννενόηση με τους επαγγελματίες του χώρου και μια καλύτερη σχέση με τη δημοτική αρχή.

Να σημειωθεί πως από τη στιγμή που κάποιος ιδιοκτήτης καταστήματος πάρει στα χέρια του το ειδοποιητήριο σφραγίσματος, μέχρι να κλείσει το κατάστημα του υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 30 - 35 ημερών για να κινηθεί ο δήμος, χρονικό διάστημα εύλογο προκειμένου να μαζέψει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και να τακτοποιήσει την υπόθεση του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ