2012-04-29 08:14:02
Φωτογραφία για Η ευτυχία κοστίζει... 50.000 δολάρια
Έρευνα στις ΗΠΑ δείχνει με πόσα χρήματα ακριβώς μπορεί κανείς να ζήσει... ευχαριστημένος

Η ευτυχία πωλείται στην νέα, «χαμηλή» τιμή, των 50.000 δολαρίων! Αυτό αναφέρει το περιοδικό Forbes, σχετικά με το εισόδημα που πρέπει να εισπράττει κανείς ετησίως, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, για να μπορεί να έχει μια ισορροπημένη ζωή.

Αυτά είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Μαρίστ, που παρατήρησε διαφορές σε όλες τις πτυχές της ζωής, μεταξύ ατόμων με διαφορετικές αμοιβές.

Οι συμμετέχοντες της έρευνας, που έβγαζαν 50.000 δολάρια το χρόνο, ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, σχετικά με παράγοντες όπως οι φίλοι, η υγεία, ο ελεύθερος χρόνος. Αντίθετα, εκείνοι που έβγαζαν οριακά παρακάτω, ή παραπάνω, δηλαδή 40.000 ή ακόμη 60.000 ή 65.000 δολάρια ανέφεραν ότι δεν ήταν και τόσο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.

Αυτό, αναφέρουν οι ειδικοί του Ινστιτούτου, σχετίζεται με την ικανότητα να έχει κανείς ακριβώς όση άνεση χρειάζεται για να ζει αξιοπρεπώς στις ΗΠΑ και να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον εαυτό του και κάτι... παραπάνω. Με λιγότερα από 50.000 στη χώρα, αναφέρουν, κανείς δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε σημαντικά έξοδα, ενώ με περισσότερα νιώθει την ανάγκη να κερδίσει... κι άλλα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O καιρός για σήμερα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O καιρός για σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ