2014-11-10 14:08:49
Φωτογραφία για Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας για έλεγχο της παραβατικότητας
Τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας κάθε ασφαλισμένου ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας στο ΕΚΕΠΥ, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.

Ο φάκελος αποτελεί την ηλεκτρονική αποτύπωση του βιβλιαρίου υγείας του κάθε ασφαλισμένου και περιέχει πληροφορίες σχετικά με διαγνώσεις, νοσηλείες, επισκέψεις, παροχές, ιατρικές πράξεις, αιμοκαθάρσεις και φάρμακα. Δεν ταυτίζεται ωστόσο με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο.

Παράλληλα, βάζει τις βάσεις για την Κάρτα Ασφάλισης Υγείας - η οποία θα είναι έτοιμη από την 1η ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με τους κ. κ. Βορίδη και Κοντό - μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, η οποία αφορά τις παροχές και τις υπηρεσίες, τις οποίες έχουν λάβει και θα αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο φάκελος Ασφάλισης υγείας - που ουσιστικά συνδέει όλο το σύστημα δηλαδή την ΗΔΙΚΑ, e-dapy, ΚΜΕΣ με τον ΕΟΠΥΥ και σε δεύτερο χρόνο τα νοσοκομεία- αποτελεί σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ένα άριστο εργαλείο, προκειμένου να ελέγχονται όσοι γιατροί πραγματοποιούν υπερσυνταγογράφηση είτε φαρμάκων, είτε διαγνωστικών πράξεων
. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, ότι γιατρός πνευμονολόγος στην Θεσσαλία πραγματοποίησε αυτοπαραπομπές ύψους 91.000 ευρώ σε ένα εξάμηνο, ενώ άλλος γιατρός καρδιολόγος στην Μακεδονία, συνταγογράφησε σε ένα εξάμηνο εξετάσεις και φάρμακα ύψους 156.000 ευρώ, μεταξύ δε των οποίων, και τεστ κοπώσεως σε 11χρονο παιδί.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/321709-ilektronikos-fakelos-asfalisis-ygeias-gia-elegxo-tis-paravatikotitas#ixzz3IfKglAYF
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ