2014-11-10 14:25:52
Φωτογραφία για Υπουργείο Άμυνας: «Δεν θα οπλίσουμε τα σχέδια του Ερντογάν κατά της Κύπρου και της Ελλάδος»
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ «ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ»

 

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

«Οχυρωμένη» στις πάγιες θέσεις της παραμένει η Αθήνα υπερασπιζόμενη τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, παρά τις πολεμικές απειλές που ειπώθηκαν από την Άγκυρα, περί «αποδέσμευσης των κανόνων εμπλοκής».

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσε στο newpost ότι «η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν στις εμπρηστικές δηλώσεις που έγιναν σκόπιμα από την Άγκυρα, για να εκβιάσουν καταστάσεις αλλά και για εσωτερική κατανάλωση».

Η δήλωση από τον αρχηγό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου ότι τους δόθηκαν από την Άγκυρα κανόνες εμπλοκής όταν θα ...συναντηθούν με ελληνικά πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, έγινε με «φόντο» την τριμερή επιτυχημένη συνάντηση Κύπρου- Ελλάδος- Αιγύπτου για τον καθορισμό των ΑΟΖ.


«Βέβαια η θέση της Ελλάδος απέναντι στις άκρως προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας δεν είναι ηττοπαθής»,όπως υπογράμμισε στο newpost ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Η Αθήνα παραμένει ψύχραιμη, παρακολουθεί και αναλύει συνεχώς την κατάσταση. Οι δηλώσεις της Άγκυρας την εκθέτουν μέσα στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα και η Τουρκία ανήκουν στην ίδια Συμμαχία και θεωρητικά είναι συμμαχικές χώρες. Δεν έχει νόημα να απαντήσουμε και εμείς στο ίδιο ύφος. Δεν θα βοηθήσουμε , ούτε θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στην κλιμάκωση των δηλώσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις και τις δύο χώρες».

Ωστόσο κανόνες εμπλοκής πάντα υπάρχουν και για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και στους τρεις κλάδους. Τόσο στο Στρατό, όσο και στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν είναι κάτι το καινούργιο, ανέφεραν αξιωματικοί του Πενταγώνου στο newpost. Το μέγα θέμα που τίθεται είναι όταν η κορβέτα «Βuyukada» έκανε βόλτες στο Αιγαίο, πριν από λίγες μέρες, παραβιάζοντας επτά φορές τα Εθνικά Χωρικά μας Ύδατα τι ...κανόνες εμπλοκής είχε;

Όταν παρακολουθούνταν στενά από ελληνικά πολεμικά πλοία η τουρκική κορβέτα τι έκανε εκτός από το να ισχυριστεί ότι απλώς πραγματοποιούσε αβλαβή διέλευση; Κάτι βέβαια που δεν ίσχυε. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτιμά ότι η εμπρηστική αυτή δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου για εμπλοκή έγινε προκειμένου να προκαλέσει εντύπωση στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας και να μη δοθεί έμφαση στην επιτυχημένη τριμερή συνάντηση Ελλάδος-Κύπρου -Αιγύπτου για τις ΑΟΖ.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/397788/ypoyrgeio-amynas-den-tha-oplisoyme-ta-sxedia-toy-erntogan-kata-ths-kyproy-kai-ths-ellados
 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ